SÜRÜCÜSÜ OLMAYAN OTOMOBİLLER 2016 YOLA ÇIKIYOR

Teknoloji 14 Ekim 2015 22:52
Videoyu Aç SÜRÜCÜSÜ OLMAYAN OTOMOBİLLER 2016 YOLA ÇIKIYOR
www.hitittv.com SÜRÜCÜSÜ OLMAYAN OTOMOBİLLER 2016 YOLA ÇIKIYOR
A
a

Video Haber İzle ... Sürücüsüz araçlar yılbaşında trafiğe çıkıyor

Kanada’nın Ontario eyaleti Ulaştırma Bakanı Steven Del Duca, Waterloo kentinde yaptığı açıklamada, daha önce 2020'de uygulamaya girmesi öngörülen sürücüsüz araçların trafiğe çıkması planının 1 Ocak 2016'da başlayacağını duyurdu.
 
Del Duca, Waterloo Üniversitesi'ne ait WAVELab tesislerinde üretilen sürücüsüz araçlarda başarı sağlandığını ve bu projeye 500 bin dolarlık mali destek vereceklerini söyledi.
 
Steven Del Duca, Ontario'nun, Kanada'da sürücüsüz araçlara izin veren ilk eyalet olacağını ifade etti.
 
Uzmanlar, sürücüsüz araçların yaygınlaşmasının, kazaların ve trafik sıkışıklığının azaltılması ve yakıt tasarrufu dahil Kanada ekonomisine yılda 65 milyar dolar katkı sağlayabileceğini belirtiyor.
 
15-10/14/usa-google-car-sept29-1444823759.jpg

Google, sürücüsüz otomobilinin prototipini tanıttı
 
Öte yandan, sürücüsüz araç çalışmalarıyla öne çıkan hatta zihnimizde sürücüsüz araç ile en çok özdeşleşen Google, bundan yaklaşık bir hafta önce, 6 Ekim tarihinde gelişim süreci devam etmekte olan sürücüsüz aracın prototipini tanıttı.
 
Roush Engineering tarafından Livonia'da üretilen otomobil, şimdilik saatte maksimum 40 kilometre hızla gidebiliyor. İçine yerleştirilmiş kamera ve sensörlerle çevresini algılayabilen araç 183 metreye kadar alanı 360 derece görüş açısıyla tarayabiliyor. Bütün araç tiplerini de tek tek ayırdedebilen Google sürücüsüz otomobil, önündeki araçların ne yapacağını da anlayabiliyor.
 
Google 6 yıldır üzerinde çalıştığı sürücüsüz otomobil kameralar karşına çıktı
Google 6 yıldır üzerinde çalıştığı sürücüsüz otomobil kameralar karşına çıktıABD'nin California eyaletinde Google'ın 6 yıldır üzerinde çalıştığı ve gelişim süreci devam eden sürücüsüz otomobil...
2020 yılında tam olarak trafiğe çıkacak
 
14 Eylül tarihinde Google X laboratuarlarının başında bulunan Sarah Hunter tarafından yapılan açıklamada, 2015 yılı için prototip sayısının başlangıçta yüz olarak belirlendiği ifade dilmişti. Bununla birlikte, Google tarafından geliştirilen sürücüsüz otomobilin 2020 yılında tam olarak trafiğe çıkmasının beklendiği kaydedilmişti.

www.hitittv.com SÜRÜCÜSÜ OLMAYAN OTOMOBİLLER 2016 YOLA ÇIKIYOR
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam