Sözde Müttefikimiz ABD'nin silah yalanı Çavuşoğlu bozdu

Dünya 3 Eylül 2017 10:51
Videoyu Aç Sözde Müttefikimiz  ABD'nin silah yalanı Çavuşoğlu bozdu
A
a

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Pentagon’un YPG’ye gönderdiği silahlarla ilgili yalanını ABD’li mevkidaşı Mattis’in yüzüne vurdu. Neye uğradığını şaşırdı...

Türkiye'nin bütün uyarı ve itirazlarına rağmen terör örgütü DEAŞ'la mücadele bahanesiyle Suriye'nin kuzeyinde YPG terör örgütünü destekleyen ABD'nin iki yüzlü tutumu bir kez daha gözler önüne serildi.

Sabah gazetesinden Okan Müderrisoğlu "Son dakika: Sözde müttefikimiz ABD'nin silah yalanı" başlıklı yazısında diplomatik kaynakların aktardığına bir anekdotu paylaştı.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile ABD'li mevkidaşı James Mattis arasındaki son görüşme oldukça zorlu bir ortamda gerçekleştiğini ifade eden Müderrisoğlu, Mattis'in "YPG ile işbirliğimiz taktiksel ve tamamen DEAŞ'a karşı.

Türkiye'nin güvenlik endişelerini anlıyoruz. Bu nedenle Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) verdiğimiz silahların envanterini sizinle de paylaşıyoruz." dediğini aktardı.

MATTİS FOTOĞRAFLI TESPİTLERİ GÖRÜNCE NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI

Bu cevabın Türk heyetini ikna edemediğini de yazan Müderrisoğlu, Mattis'in Türk tarafının sorularına tatmin edici cevaplar veremediğini yazdı.

Müderrisoğlu, Mattis'e, "Bize iletilen dosyalardaki bilgilerden hareketle yaptığımız hesaplamalara göre, YPG terör unsurlarına 60 TIR silah ve mühimmat gitmiş olması gerekiyor.

Buna karşın Türkiye olarak havadan ve karadan çektiğimiz fotoğraflar ve alan istihbaratı verilerine göre silahlı yüklü olarak YPG'ye giden TIR'ların sayısı bin 285 civarında" denildiğini aktardı.

ABD Savunma Bakanı, bin 200'den fazla silah ve mühimmat yüklü TIR'ı izah etmek için bunların tamamının YPG'ye değil, Irak ve Suriye'deki ABD askerlerine gönderildiğini söylemeye çalıştığını aktaran Müderrisoğlu,  ancak bu cevabın da Ankara'da tatmin edici bulunmadığını söyledi.

Müderrisoğlu, Amerikalı Bakan'a, "Bizim hesaplamalarımıza göre bin 200 TIR silah en az 60 bin askeri donatmaya yeter. Bildiğimiz kadarıyla Suriye ve Irak'ın kuzeyinde bu sayıda ABD askeri bulunmuyor." denildiğini ve Mattis'in bu analiz karşısında da çaresiz kaldığını aktardı.

Kaynak : Haber10.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam