Soylu Gara PKK'nın Terör Eğitim Merkezidir

Asayiş haber 21 Şubat 2021 05:16
Videoyu Aç Soylu Gara PKK'nın Terör Eğitim Merkezidir
A
a

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara operasyonunun detaylarını ve bölgenin önemini anlatırken, TSK'nın bu operasyonla PKK'nın kalbini vurduğunu söyledi...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Salih Nayman'ın sunduğu A Haber canlı yayınında, ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı ve Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür'ün sorularını yanıtladı.

Gara Harekatı'nın detaylarını ve Gara'nın önemini anlatan Bakan Soylu, terör örgütünün Kandil ve Sİncar'a geçiş bağlantısı olan eğitim ve lojistik alanlarının uer aldığı bölgenin zorlu bir operasyonla hedef alındığını belirterek, şunları söyledi:

"PKK'NIN TÜM AKADEMİLERİ GARA'DA"

"Hakurk, bu gölgeye girebilmeyi hemen temin eder. Buradan aynı zamanda, Kandil ve Sincar'a da direkt geçilebiliyor. Gara neyi ifade ediyor? Kandil koridoru, Suriye koridoru, Sincar koridorunun geçiş alanı Gara'dır. Gara'nın ikinci önemli özelliği ise, PKK'nın tüm eğitim merkezli buradadır. Gara, savunulması çok kolay bir alandır, tepeleri olan bir alandır."

"SON 4 YILDA TERÖRİST SAYISI YÜZDE 88 DÜŞTÜ"

"Türkiye'deki terörist sayısı 300'ün altına indi. Türkiye'de girilmedik alan bırakmadık. Başlarını çıkartamıyorlar. Son 4 yılda terörist sayısı yüzde 88 azaldı. İçeride basmadık yer bırakmadık. Sadece teröristle değil, terörün finansmanıyla da uğraştık. Tamamiyle terörü finanse eden, lojistik destek sağlayan anlayışa da darbe vurduk."

"TSK, GARA'DA TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KALBİNİ HEDEF ALDI"

"Gara'nın altında bir Lelikan suyu var. Bu suyun ötesi düzlüktür. Orada terörist olmaz. Bizim temel amacımız orada terör örgütünün yaşam alanlarını, lojistik alanlarını, eğitim alanlarını kaldırmak. Gara'da bunu yaptığınız andan itibaren kalbe girmişsiniz demektir. TSK'nın yaptığı operasyon tam olarak budur."

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam