Sosyal Medyada yorum Yapanlar Aman dikkat!

Teknoloji 12 Mayıs 2022 19:35
Videoyu Aç Sosyal Medyada yorum Yapanlar Aman dikkat!
A
a

Yargıtay’dan emsal kararYargıtay, sosyal medyada yorum yapılması ile ilgili dikkatçeken bir karar verdi. Sosyal medyadan suç teşkil edici paylaşımlarda savcılıkların şüpheliye ulaşılamadığı gerekçesiyle verdiği kavuşturmaya yer olmadığına dair kararları hatalı bulan Yargıtay, soruşturma evrakının daimi aramaya alınıp araştırmanın sürmesine hükmetti...


Yargıtay, sosyal medyada sahte hesaplar açarak hakaret ve tehdit içerikli yorum yapan kullanıcılara karşı önemli bir karara vardı. ABD'de merkezli sosyal medya paylaşım sitelerinden yapılan suç teşkil edici paylaşımlarda savcılıkların şüpheliye ulaşamadığı gerekçesiyle vermiş oldukları kavuşturmaya yer olmadığına dair kararları hatalı bulan Yargıtay, soruşturma evrakını daimi bir şekilde aramaya alınarak araştırmaya devam edilmesi gerektiğini belirtmiştir.. Yargıtay, 4. Ceza Dairesi'nin kararında, müştekinin sosyal paylaşım sitesi facebooktan yapmış olduğu bir paylaşıma diğer bir facebook kullanıcısının ''Gitmeyeceksin şehidin cenazesine. S.. git. DHKPC'li p... PKK'lı p... leşine'' şeklinde yorum yaparak hakaret ettiğini ve bu olayın üzerine müştekinin de şikayetçi olduğu anlatılmıştır. 

ABD hafif suç sayıyor 

Verilen kararda, Cumhuriyet Başsavcılıklarının merkezi ABD olan Facebook, Hotmail, Instagram adında olan sosyal paylaşım sitelerine yönelik olarak yapılan istinabe taleplerini ABD adli makamlarının hafif suç sayarak yerine getirmediğini, mevcut hesapların bağlı olmuş olduğu şirketlerinde de hesap sahiplerinin verdiği bilgiyi teyit ettirmediklerini ve gerçek kimliğin tespitini sağlayacak şekilde bir kayıt tutmadıklarını belirterek bu sebeple şüpheliye ulaşılamadığı gerekçesiyle kavuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği ifade edildi.

Yapılan itiraz reddedildi 

Yargıtay’ın vermiş olduğu kararda, etkin soruşturma yapılmadığından verilen kararın hukuka aykırı olduğunu, suçun kim tarafından işlendiğinin tespit edilememesi durumunda soruşturma evrakının daimi aramaya alınarak araştırmanın sürmesi gerektiğini ifade etti. Kararda, ''Söz konusu sosyal medya hesabı ile ilgili açık kaynak araştırması yaptırılması, şüphelinin kimlik bilgilerinin tespiti durumunda savunmasının alınması ve sonucuna göre karar verilmesi gerektiği gözetilmeden soruşturmanın genişletilmesi kararı yerine, kavuşturmaya yer olmadığına dair verilen karara yapılan itirazın reddedilmesinde isabet görülmemiştir.'' diye denilerek karar bozuldu.
 

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam