Sondakika Zonguldak'ta Maden ocağında patlama

Asayiş haber 21 Kasım 2018 12:05
Videoyu Aç Sondakika  Zonguldak'ta Maden ocağında  patlama
A
a

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde maden ocağında patlama meydana geldi. Patlama sonucu 2 işçi yaralandı, mahsur kalan diğer 3 işçinin kurtarılması için çalışma başlatıldı. Vali Erdoğan Bektaş'dan konuyla ilgili açıklama geldi: '3 arkadaşımızı kurtarma çalışmaları devam etmekte. Arkadaşlarımız havalandıracaklar ve işçileri alacaklar. İşçilere ulaşıldı.

Bize ifade edilen bu. Hayatlarından umudumuz pek yok. Patlamayla ilgili incelemeler yapılıyor.
Önceliğimiz 3 arkadaşımızı kurtarmaya çalışmak. Sonra gereği yapılacak' şeklinde konuştu
.

Zonguldak'ta patlama... Maden ocağında 2 kişi yaralandı.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Çamlık Mahallesi Dağ Yolu Sokağı'nda, İ.A'ya ait ruhsatsız bir maden ocağında metan gazı sıkışması nedeniyle maden ocağında patlama meydana geldi. 

Patlamada yaralanan işçiler Evren Cinemre ve Adem Alibaş mesai arkadaşları aracılığıyla kurtarıldı. Ocakta mahsur kalan maden işçileri Kenan Çavuş, Hasan Gençtürk ve Uğur Göktaş'ı arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

Söz konusu maden ocağına gelen Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri arama kurtarma çalışmalarına destek vermekte.

Vücutlarında yanıklar oluşan ve ocaktan çıkartıldıktan sonra Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan Evren Cinemre ve Adem Alibaş'ın hayati tehlikesi bulunmadığı sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

5 İŞÇİ GAZDAN ETKİLENDİ

Aynı zamanda, kurtarma çalışmalarına katılan aynı maden ocağında çalışan 5 işçi de içerideki gazdan etkilendi. Bu işçiler de sağlık ekiplerince aynı hastaneye kaldırıldı.

Vali Erdoğan Bektaş konuyla ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Maden ocağında çok üzücü bir olay olduğunu belirtken açıklamalarına şöyle devam etti:

''Maden kazaları olmaya devam ediyor. Detayları bilmiyoruz. 3 arkadaşımızı kurtarma çalışmaları devam etmekte. Arkadaşlarımız havalandıracaklar, işçileri alacaklar. İşçilere ulaşıldı, görüldü. Bize ifade edilen bu. Hayatlarından umudumuz pek yok. Patlamayla ilgili inceleme yapılıyor. Önceliğimiz oradan 3 arkadaşımızı kurtarmaya çalışacağız. Sonra gereği yapılacak." diye konuştu.

Vali Erdoğan Bektaş daha sonra madenci yakınlarıyla görüştü.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam