ŞİMŞEK’TEN MOODY’S VE FİTCH
SONRASI OLUMLU MESAJ
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Moody’s ve Fitch’in Türkiye’ye ilişkin kredi notu değerlendirmelerinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, son gelişmeleri “olumlu” olarak nitelendirirken, uygulanan ekonomi programının somut etkilerinin görülmeye başlandığını vurguladı.
Bakan Şimşek, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye’nin kredi notu görünümünü pozitife çevirmesinin, önümüzdeki dönemde not artışı ihtimaline işaret ettiğini belirterek, bu gelişmenin piyasalara güven verdiğini söyledi.
KKM DÖNEMİ SONA ERDİ
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) aldığı kararla Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasına ilişkin tüm düzenlemelerin yürürlükten kaldırıldığını hatırlatan Şimşek, KKM’nin önemli bir koşullu yükümlülük olduğunu ifade etti. Döviz ve altın cinsi tüm vadelerin sona ermesiyle birlikte bu uygulamanın tamamen kapatıldığını belirtti.
Bu adımın, ekonomi politikalarında normalleşme sürecinin önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Şimşek, kısa vadeli yabancı kaynak girişini sınırlamak amacıyla zorunlu karşılık oranlarının artırıldığını ve bunun finansal istikrarı destekleyeceğini kaydetti.
“KIRILGANLIKLARI AZALTIYORUZ”
Sosyal medya hesabından da değerlendirmelerde bulunan Mehmet Şimşek, üç temel olumlu gelişmeye dikkat çekerek,
“Programımızla ekonomimizin kırılganlıklarını azaltmaya ve makro finansal istikrarı güçlendirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Motto Çorum Spor’da Arca Çorum FK …
İmaj Alt Yapı Vanspor - Arca Çorum …
TFF Çekdar Orhan’ı 5 Maçtan Men Ett…
6 Şubat Depremlerinde Hayatını Kayb…
Alaca'da Otomobil Şarampola Uçtu 3 …
“Çorum Havayolu: Merzifon Havaliman…
Çorum’da "Gazze’ye Nefes Kermesi” D…
Altının Gram Fiyatı, Güne Yükselişl…
Çorum Belediyesi EMITT 2026 Turizm …
Süresiz Nafakada Kritik Değişiklik
Atilla Karaoğlan 10 Yıl Sonra Çorum…
“Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti …
Çorum’da Vahşi Cinayette 1 Tutuklam…
SGK Prim Borçlarında Peşinat Şartı …
Şubat Ayı İçin Yaşlı ve Engelli Ayl…
Türk Kızılay Çorum İl Başkanlığı’na…
Çorum’da Vahşi Cinayette Gözaltı Sa…
Mehmet Akarca "Çorum’dan 1500 kişi …
Ak Parti Çorum Merkez İlçe’de Yeni …
İskilipli Atıf Hoca Vefatının 100’ü…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET