Sıcaklık 10-15 derece birden düşecek!

ÇORUM 26 Nisan 2023 17:29
Videoyu Aç Sıcaklık 10-15 derece birden düşecek!
A
a

27 Nisan'da soğuma başlıyor ve 2-3 gün devam edecek bu hava sıcaklığı. Özellikle yurdun iç ve doğu kesimlerinde hissedilir derecede olmak üzere 10 ila 15°C azalacak.



Haftalık Hava Tahmini (27 Nisan - 3 Mayıs 2023) Kuzey ve batı kesimlerde azalacak olan hava sıcaklıklarının hafta sonunda iç kesimlerde biraz artacağı, iç ve batı kesimler ile zamanla ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor...

 

KAR VE SOĞUK HAVA GELİYOR 

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt'un açıklamaları: "Kar geliyor, soğuk geliyor ve bununla birlikte fırtına ve don olayı geliyor. Yani deyim yerindeyse bir kışı geçici olarak yaşayacağız birkaç gün.

Hatta yüksek kesimlerde bayağı bir kar yağışı olacak. İç kesimlerde de belki birçok merkezimize ve ilçelerde kar yağışı görülecek. Peki ne zaman gelecek bu kar yağışı?

28-29 NİSAN'DA KAR BAŞLIYOR 

Nisanın sonu itibari ile yani özellikle 28-29 Nisan civarı kar geliyor. 27 Nisan'da soğuma başlıyor ve 2-3 gün devam edecek bu hava sıcaklığı. Özellikle yurdun iç ve doğu kesimlerinde hissedilir derecede olmak üzere 10 ila 15°C azalacak.

EKSİ DEĞERLERE DÜŞECEK 

Gece sıcaklıkları pek çok merkezimizde eksi değerlere düşecek. 27 Nisan'da başlayacak olan soğumanın en yoğun görüleceği tarih 28-29 Nisan aralığında olmasını bekliyorum.

KKY VE KAR YAĞIŞLARI 

Özellikle Karadeniz'in iç kesimleri, kuzey ve iç ege, göller bölgesi, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun pek çok merkezinde özellikle kuzey doğusunda başta olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görüleceğini tahmin ediyorum."

BUGÜN HAVA DURUMU 

Bugün ise ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Batman, Siirt ve Mardin çevreleri ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Bursa, Yalova, Denizli ve Uşak çevrelerinde yerel kuvvetli olacak.

SARI KODLU UYARI 

Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kırklareli, Kütahya, Manisa, Tekirdağ illeri için sarı kodlu uyarı yapıldı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Bursa, Yalova, Denizli ve Uşak çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL İÇİN SAAT VERİLDİ 

İstanbul'da öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

PROF. DR. ŞEN: BUGÜN BATI BÖLGELER YAĞMURLU 

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından "Bugün batı bölgeler yağmurlu. Yağışların, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile İzmir, Manisa, Bursa, Denizli ve Uşak çevrelerinde gece Antalya'da yerel kuvvetli olması bekleniyor" mesajını paylaştı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: 

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğlen iç kesimleri, gece saatlerinde ise il geneli kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
Çorum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 22
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam