Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi'nde operasyonu takip eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, gerçekleştirilen operasyonları idare etti.
'Suriye'nin Tel Rıfat bölgesinden terör örgütü PKK/YPG'li teröristlerin havan atışları sonucu kahraman silah arkadaşımızı şehit verdik, bir silah arkadaşımız da yaralandı.' diyen Hulusi Akar, hain saldırının ardından operasyonların başlatıldığını vurguladı.
'BÜYÜK BİR AZİMLE DEVAM ETMEKTEDİR'
Hulusi Akar, 'Şehidimizin kanı yerde kalmadı. Saldırıyı gerçekleştiren 23 terörist etkisiz hale getirildi, yurt içi ve yurt dışındaki operasyonlarımız azim ve kararlılıkla devam ediyor.' ifadesini kullandı.
28 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Hakkari'deki üs bölgesine gerçekleştirilen saldırıyı da hatırlatan Bakan Akar, 'PKK'lı teröristler Irak kuzeyinden havan atışları neticesinde 3 kahraman silah arkadaşımız şehit oldu. Saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız ise yaralandı. Saldırının ardından teröristlere ait hedefler meşru müdafaa hakkı kapsamında derhal ateş altına alındı. Bölgede Hava harekâtı ile desteklenen operasyonlar da başlatıldı. Operasyonlar neticesinde en az 5 terörist etkisiz hale getirildi. Bugün Hakkari ve Tel Rıfat bölgelerindeki operasyonlarda toplam 28 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi. Bölgedeki operasyonlarımız kararlılıkla devam ediyor.
Ülkemizi ve milletimizi derin acı ve üzüntüye boğan hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralanan kahraman silah arkadaşımıza da acil şifalar dileriz.' dedi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...