Sarı illere kırmızı kural gelebilir!

Asayiş haber 8 Mart 2021 08:53
Videoyu Aç Sarı illere kırmızı kural gelebilir!
A
a

Kademeli normalleşmede ilk veriler korkuturken daha sıkı önlemler gündemde. Kentin geneli sarı bile olsa, riskli cadde, mahalle, sokak ve parklar için kırmızı kurallar uygulanabilecek.Bakan Koca, son bir hafta içerisinde vaka sayılarının yükseldiği 5 ilin Sinop, Kilis, Samsun, Amasya ve Edirne olduğunu duyurdu...

Bakan Koca, vaka oranı en çok artan ve azalan illeri açıkladı!..

Bakan Koca, vaka oranı en çok artan ve azalan illeri açıkladı
​Yeni önlemler gündemde!..

Hürriyet'in haberine göre; bu aşamadan sonra valiler, ilin risk haritası sarı bile olsa, şehirde yoğunluk ve risk yarattığı saptanan bölgeler için kırmızı kuralları uygulayabilecek. İşlek bir cadde, mahalle veya parka yönelik yeni kısıtlamalar getirilebilecek. Yeni yasaklar, HES kodu şartı veya daha sıkı denetimler olabilecek...

İller arasındaki geçişler de bu süreçten etkilenecek. En yüksek risk anlamına gelen kırmızı bir ilden düşük riskli sarı illere geçişleri önlemek için sınır geçişlerinde bekletme, HES kodu kontrolleri, ileri aşamada şehirlerarası geçişin yasaklanması gibi kurallara geçilebilecek. Önümüzdeki dönemde kontrollerin sıklaşması nedeniyle Karadeniz Bölgesi’nin biraz rahatlayacağı, havaların ısınmasına bağlı olarak ‘mavi’ renkteki Doğu ve Güneydoğu’da ise riskin artacağı belirtiliyor. Bu nedenle il yönetimlerine büyük görev düştüğü, gelişmelere göre halkın sürekli uyarılarak, yeni kurallarla sürecin yönetilmesi gerektiği vurgulanıyor.


Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı il bazında 26 Şubat-5 Mart haftalık vaka sayılarına göre Çorum, 100 binde 44. 71 oranla 52 ili geride bırakırken, 28 il ise Çorum’dan daha iyi durumda.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son bir haftada koronavirüs vakalarının yükseldiği ve azaldığı illerin grafiklerini sosyal medya hesabından duyurdu.

"Son hafta 100.000 nüfusta vaka görünme oranı en çok artan illerimiz: Sinop, Kilis, Samsun, Amasya ve Edirne. En çok azalan illerimiz: Ordu, Bolu, Trabzon, Nevşehir ve Karaman. Birlikte tedbirlere uyarak tüm illerimizi mavi kategoriye sokalım." açıklamasında bulunan Koca'nın yayınladığı grafikler şu şekilde:

2_4661

EN ÇOK ARTAN İL: SİNOP

Vaka sayılarının artış gösterdiği en yüksek il Sinop oldu. Sinop'u takip eden iller ise; Kilis, Samsun, Amasya, Edirne , Tokat, Yalova, Gümüşhane, Bartın, Konya oldu.

artan_9032

EN ÇOK AZALAN İL: ORDU

Vaka sayılarının azalış gösterdiği en yüksek il Ordu oldu. Ordu'yu takip eden iller ise; Bolu, Trabzon,Nevşehir, Karaman,Uşak, Yozgat, Erzincan, Sivas ve Çankırı oldu.



 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam