5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri, Ortaköy saldırganının Esenyurt'ta bir adreste saklandığını belirledi. Söz konusu adrese düzenlenen operasyonda şüpheli Abdülgadir Masharipov ile 1'i Kırgız asıllı erkek, 3'ü kadın 5 kişi gözaltına alındı.
EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ
Şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ne götürüldü.
OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR
Öte yandan örgütün diğer hücrelerine yönelik de eş zamanlı operasyonların sürdüğü öğrenildi.
VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ SABAH AÇIKLAMA YAPACAK
İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın 8.45'te yapmayı planladığı açıklama 10:30'a alındı
TAKİP ALTINDAYDI
İstanbul Emniyeti'nin 10 gündür Esenyurt mahallinde çemberi daralttığı ve teröristin yakalanması konusunda yoğun çaba sarfettiği bildirildi.
Güvenlik güçleri, DAEŞ'li teröristin başka bir kişiyle bağlantı kurması bekliyordu.
Terörist ve temas ettiği o kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
ESENYURT'TA OLDUĞU BİLİNİYORDU
A Haber'de yayına bağlanan Nazif Karaman, operasyonla ilgili çarpıcı bir bilgiyi de aktardı. Karaman'ın verdiği bilgiye göre, güvenlik güçleri bir süredir teröristin Esenyurt'ta olduğu biliyordu. Ancak soruşturmanın gizliliği açısından bu bilgi kamuoyuyla paylaşılmadı.
POLİSLE ÇATIŞTI
Nazif Karaman, saldırganın Esenyurt'a gitmeden önce, Sefaköy'de bir trafik polisiyle çatıştığı bilgisini de aktardı.
''ÖNCE EN YAKININDAKİ İSİM YAKALANDI''
Cem Küçük ise, önce saldırganın en yakın adamının yakalandığı, saldırganın tam adresine bu ismin verdiği bilgilerle ulaşıldığını söyledi.
Masharipov'un yakalandığı evin Ebu Muhammed kod adlı ve DAEŞ üyesi olan başka bir teröristin olduğu belirtildi.
HÜCRE EVİ
Operasyonda gözaltına alınan 3 kadının ilk ifadelerine ve Emniyetin tespitlerine göre Mısır, Senegal ve Somali uyruklu oldukları öğrenildi. Kadınların DAEŞ'e katılmak üzere geldikleri ve hücre evine çevrilen Esenyurt'taki dairede bir süredir kaldıkları belirtildi.
Ayrıca 3 kadının bu eve alınmasının arka planında uyruklarının Reina operasyonu kapsamında dikkat çekmeyecek olmasi yatıyor. Masharipov'un olayın gerçekleştiği ilk günden bu yana aynı evde saklandığı bildirildi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...