Putin Bu bir darbedir cezası ağır olacak

Asayiş haber 24 Haziran 2023 16:33
Videoyu Aç Putin Bu bir darbedir cezası ağır olacak
A
a

Rusya Devlet Başkanı Putin, darbe girişiminden sonra yaptığı ilk açıklamada birlik mesajı verirken yaşanaları darbe olarak nitelendirdi. Putin, 'Bunun cezasını vereceğiz. Cezası ağır olacaktır.' dedi.

 

Putin: Bu bir darbedir cezası ağır olacak

  • Rusya, darbe girişimi ile sarsıldı. Paralı asker şirketi Wagner'in girişiminden sonra Rusya Devlet Başkanı Putin ilk açıklamasını yapmak üzere kameraların karşısına çıktı.

Birlik mesajı veren Putin, yaşananları darbe olarak değerlendirerek, isyancılara verilecek cezanın ağır olacağını söyledi.

"Şu an birlik içinde olmalıyız"

Putin'in açıkalamaları şu şekilde: "Şu an birlik içinde olmalıyız. Düşmanlığımız her zayıflığımızı kullanarak birliğimizi yok etmeye çalışıyor.

"Bu Rusya'ya darbedir"

Karşımızda olan tam da hainlik. Biz askerlerimizi desteklemek istiyoruz. Çünkü biliyorsunuz aslında Wanger güçleri de Rusya'nın birliği için hayatını veriyordu. Ama onların arasında hainler var.

Herhangi bir iç ayaklanma bizim için büyük bir darbedir. Rusya'ya darbedir. Bunun cezasını vereceğiz. Cezası ağır olacaktır.

Bize hem kamuoyu hem de halkımızın önünde cevabını verecekler. Biliyorsunuz Moskova bölgesinde şu an aktiftir.
640xauto (1)_4

"Elimden geleni yapacağım"

Şu an ben sadece askeri temsilci olarak değil Rusya vatandaşı olarak size söz veriyorum ki elimden geleni yapacağım. Yeter ki halkımın güvenliği sağlansın. Bu suçu işleyenlere seslenmek istiyorum; bu hatadan lütfen çekilin. Bu suçu yapmayın."

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Wagner kurucusu Prigojin, birçok kez Rusya Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı'nı hedef alarak gerekli yardımların gelmediğini ifade etmişti. Son olarak Prigojin dün yaptığı açıklamada Ukrayna'daki Wagner kamplarının Rus ordusu tarafından vurulduğunu ifade etti. Prigojin yaptığı açıklamada "Bugün adamlarımızı öldüren ve on binlerce Rus askerin ölümüne neden olanlar cezalandırılacak. Herkesi buna karşı koymamaya çağırıyorum. Karşımıza çıkanı tehdit olarak kabul edeceğiz ve anında yok edeceğiz" dedi.

ZIRHLI ARAÇLAR GÖRÜLDÜ

Prigojin'in açıklamaları sonrasında Rusya'da birçok kentte zırhlı araçlar görüldü. Prigojin son yaptığı açıklamada Moskova otoyolunda bir helikopteri düşürdüklerini ifade etti.
 

PUTİN'E EN YAKIN İSİMLERDEN BİRİ

NTV'de yer alana habere göre Prigojin, Putin'in aşçısı lakabıyla tanındı. Rus lider Putin'in hem aşçısı hem sağ kolu oldu. Prigojin, Rusya Devlet Başkanı Putin gibi St.Petersburg doğumlu. 61 yaşındaki Prigojin'in gençlik yıllarında biyografisinde en dikkat çeken nokta hapishane yılları. 1979'da sadece 19 yaşındayken hırsızlık suçlamasıyla hüküm giydi. 2,5 yıllık hapis cezasının infazı ertelendi. 2 yıl sonra hırsızlık ve soygun suçlamalarıyla 13 yıl hapse mahkum edildi. 9 yıl demir parmaklıkların arkasında kaldı. Cezaevinden çıktıktan sonra St.Petersburg'da sosisli sandviç satmaya başladı. Bu iş için zincir stantlar açtı. Birkaç yıl sonra kentte lüks restoranların sahibi haline geldi. Bu restoranları sayesinde Rusya'nın zengin ve elit kesimleriyle tanıştı. Neva nehrindeki bir tekneyi de lüks bir restorana dönüştürdü. Bu restoran Putin'in en sevdiği mekanlardan biri haline geldi. Öyle ki Putin Devlet Başkanı olduğunda yabancı konuklarını buraya yemek için getirmeye başladı.

17261271-700x400

 

ŞOYGU VE GERASİMOV'U SUÇLADI

Prigojin'in fazla öne çıkmama siyaseti, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle sona erdi. Prigojin, Wagner'in Ukrayna savaşında oynadığı rolle sık sık açıklama yaparak ön plana çıktı. Hatta her açıklamasıyla dünyanın gündemine oturmaya başladı. Bir süre sonra bu açıklamalardan birinde Prigojin'in Rus ordusu ile arasının bozuk olduğu ortaya çıktı. Şoygu ve Gerasimov, Wagner'e yeteri kadar silah sağlamamakla suçlandı. Bu gerilim giderek tırmandı. Şimdi en çok konuşulan şey ise Putin'in neden Prigojin gibi bir isme ihtiyaç duyduğu oldu. Kremlin'in Prigojin ve Wagner sayesinde özel ve hassas operasyonları ismini karıştırmadan yürütebildiği belirtiliyor. Bu durumun Kremlin'in operasyona karıştığının inkar etme yetkisi verdiğine dikkat çekiliyor.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam