PTT şubeleri geçici kapatılıyor!

ÇORUM 3 Nisan 2020 08:16
Videoyu Aç PTT şubeleri geçici kapatılıyor!
A
a

PTT, yardım dağıtımında yaşanan yoğunluk nedeniyle şubelerini geçici olarak kapatma kararı kaldı. Sosyal yardım ödemesi evlerde yapılacak.



BU UYGULAMA ÇORUM'ADA GELSİN DEMİŞTİK!.
VE O YASAK GELDİ... 


2 milyon yoksul aileye verilmesi planlanan biner liralık yardımlar, dün itibariyle PTT şubelerinden alıcılarına ulaştırılmaya başlanmıştı.

Yardım paralarını almak isteyenlerin, şubelere akın etmesiyle yoğunluklar oluşmuş ve sosyal mesafe kuralları hiçe sayılmıştı. PTT'den konuya ilişkin önlemlerin alındığına dair açıklama yapıldı.

YARDIMLAR EVLERE YAPILACAK

İstanbul PTT Bölge Başmüdürlüğü, sosyal yardımların, PTT dağıtıcıları tarafından İl Emniyet Müdürlükleri ile iş birliği içerisinde, kolluk kuvvetleri ve bekçilerle evlere yapılacağını bildirdi.

SÜREKLİ YOĞUNLUK YAŞANAN ŞUBELER KAPATILDI

Başmüdürlükten yapılan açıklamada, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri sürecinde bazı PTT iş yerlerinde yaşanan yoğunluğun, çalışanların ve müşterilerin koronavirüs hastalığı karşısında sağlığını tehlikeye düşürmemesi amacıyla yarından itibaren sosyal mesafe kurallarının uygulanamadığı, sürekli olarak yoğunluk yaşanan iş yerlerinde ikinci bir açıklamaya kadar kapatma kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, bu süreçte sosyal yardım ödemelerinin, PTT dağıtıcıları tarafından İl Emniyet Müdürlükleri ile iş birliği içerisinde, kolluk kuvvetleri ve bekçilerle birlikte evlere yapılacağı kaydedildi.

AÇIK ŞUBELER YOĞUNLUĞA GÖRE KAPATILMAYA DEVAM EDECEK

Kapatılmayan iş yerlerinde ise gün içinde yoğunluğun artışına göre hizmetin  durdurulabileceği aktarılan açıklamada, "Toplum sağlığımız için tedbirlerimizi artırmaya ve sizin için çalışmaya devam ediyoruz." denildi.

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA: PTT'YE GİTMEYE GEREK YOK

Konuyla ilgili İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da açıklama yaptı. Vali Yerlikaya, saat 10.00'dan itibaren ailelerin PTT'ye gitmesine gerek olmadığını sosyal yardımın evlerde teslim edileceğini söyledi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam