Plastik poşet artık parayla satılacak

ÇORUM 30 Kasım 2018 07:25
Videoyu Aç Plastik poşet artık parayla satılacak
A
a

Poşet torba Yasalaştı: Plastik alışveriş poşetlerinin ücretli hale gelmesi gibi bazı düzenlemeleri içeren Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi...


TBMM Genel Kurulunda, plastik alışveriş poşetlerinin ücretli hale getirilmesi, egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayanlara uygulanan cezanın arttırılması ve yeni imar planlarında bisiklet yollarının zorunlu tutulması gibi düzenlemeleri içeren Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, kabul edilerek yasalaştı.

Plastik poşetler en az 25 kuruş olacak

Plastik  poşetler tüketicilere en az 25 kuruştan satılacak. Plastik poşeti ücretsiz veren satışçılara kapalı satış alanının her metrekaresi için 10 lira idari para cezası uygulanacak.

Yasalaşan bu kanunlara göre çevrenin korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi için plastik poşet, plastik ambalaj kullanımının azaltılması depozito uygulaması kirliliğin önlenmesine yönelik teminat alınması gibi mekanizmalar kullanılacak.

Bu kanunla beraber üretici, ithalatçı ve piyasaya sürenlerin bireysel olarak atık toplama faaliyetini yapabilmeleri ve yetkilendirilmiş kuruluş oluşturma yükümlülüğü zorunlu olmaktan çıktı.

Bin 250 lira ceza verilecek

Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmamış olan motorlu taşıt sahiplerine bin 250 lira ceza verilecek. Bu aynı araç yönetmeliklerle belirlenen standartlara aykırı emisyona neden oluyor ise ceza 2 bin 500 liraya çıkacak.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam