Pençe Kilit Harekatı kapsamında 5 Askerimiz Şehit 11 Askerimiz Yaralandı

Güncel 12 Ocak 2024 21:35
Videoyu Aç Pençe Kilit Harekatı kapsamında 5 Askerimiz Şehit 11 Askerimiz Yaralandı
A
a

Sondakika haber: Irak'ın Kuzeyi -sözde- Metina bölgesinde, 23 Tümen Komutanlığı emrindeki Kırklareli 41'inci Komando Tugay Komutanlığı personelinin konuşlu bulunduğu 1740 Rakımlı Tepe Üs Bölgesine yönelik, PKK/KCK örgüt mensupları tarafından sızma/saldırı girişiminde bulunulmuştur.



PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin tespit ve engellenmesine yönelik olarak Irak’ın Kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen Pençe Kilit Harekatı kapsamında; 12.01.2024 tarihinde saat: 17.15 sıralarında Irak'ın Kuzeyi -sözde- Metina bölgesinde, 23 Tümen Komutanlığı emrindeki Kırklareli 41'inci Komando Tugay Komutanlığı personelinin konuşlu bulunduğu 1740 Rakımlı Tepe Üs Bölgesine yönelik, PKK/KCK örgüt mensupları tarafından sızma/saldırı girişiminde bulunuldu. Çıkan saldırı neticesinde ilk bilgilere göre, (5) kahraman askerimiz şehit olmuş, (11) askerimiz yaralanmıştır. Bölgede çatışmalar devam etmekte olup, F-16'lar da faaliyet yürütmektedir. 

MSB SONDAKİKA AÇIKLAMASI 
Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.


 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam