ÖSO'nun Beşşar Esed Yaralandı

Dünya 9 Ağustos 2013 22:37
A
a

Özgür Suriye Ordusu, dün konvoyuna düzenlenen saldırıda Suriye Devlet Başkanı Esed'in yaralandığını öne sürdü

ESED YARALANDI

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Dera'daki Askeri Konseyi Başkanı Albay Ahmed Fehd en-Nime, yaptığı açıklamada, "Esed, Şam'daki ÖSO kahramanlarının düzenlediği operasyonda yaralandı. Resmi televizyonda yayınlanan görüntüler ise eski bant kayıtları" dedi. Nime, çarşamba gecesi Ürdün üzerinden Suriye  topraklarına gecen ve Bayram  namazını Ürdün  sınırındaki Dera kentinde Suriyelilerle birlikte kılan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed el-Carba'nın ziyareti hakkında da değerlendimelerde bulundu.

REJİM BÜTÜN KENTLERİ BOMBALIYOR

Carba'ya ziyareti boyunca eşlik eden Nime, "Rejimin düşmesi halinde Carba 'nin devlet başkanı olacak. Carba'nın, devrimin Suriye nin ateşlendiği Dera'da bulunmasından gurur duyuyorum. Carba, Dera'daki faliyetleri gözlemledi ve yardımda bulundu" diye konuştu. Dera'ya yönelik son günlerde yoğunlaşan bombardımanın Carba'nın ziyaretiyle ilgili olup olmadığı yönündeki soruyu da yanıtlayan Nime, "Bu Dera'da yeni bir şey değil. Rejim uzaktan bombalayarak Dera'daki hiçbir şeyi kontrol altına alamıyor. Bunlar sadece Dera'da yaşanmıyor. ÖSO'nun Esed'in konvoyuna yönelik saldırısının intikamını almak amacıyla rejim Suriye'nin bütün kentlerini bombalıyor" ifadesini kullandı.

SURİYE HÜKÜMETİ YALANLAMIŞTI

Suriyeli muhalif gruplar, dün Bayram namazını kılmak üzere Şam'daki Enes bin Malik Camisi'ne doğru yola çıkan Esed'in konvoyuna havan saldırısı düzenlendiğini iddia etmişti. Suriye hükümeti ise bu haberleri yalanlamış ve Esed'in Bayramnamazını kılarken çekildiği belirtilen görüntüleri devlet televizyonunda yayınlamıştı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon
bottes santiag san marina 30 Ekim 2013 01:46

I’m really enjoying the theme/design of your site. bottes santiag san marina http://bottes-santiag-enfant.trypowerplaystats.com

0 0 Cevap Yaz
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam