Okullarda ara tatil kalkıyor mu?

ÇORUM 11 Ekim 2023 16:31
Videoyu Aç Okullarda ara tatil kalkıyor mu?
A
a

Sondakika haber: Öğrenci ve veliler bu habere dikkat: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde ara tatillerle ilgili talep gelirse gelecek sene bir düzenleme yapabileceklerini söyledi.


 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, göreve gelmesinin ardından eğitim alanında çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni eğitim öğretim yılı ilkokul birinci sınıflar için 4 Eylül diğer öğrenciler ise 11 Eylül 2023 Pazartesi başlarken 19 Ocak 2024 Cuma sona erecek.

Öte yandan öğrenciler için 2 tane ara tatil buluyor. Birinci dönem ara tatili, 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma sona erecek.

İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak.

  • "Bir talep gelirse bakarız"

Bu kapsamda yeni bir çalışma yapılacağı ifade edildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Tekin, ara tatillerin kaldırılmasıyla ilgili bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Tekin, "Velilerden, öğrencilerden, öğretmenlerden öyle bir talep gelirse bakarız. Bu yılkini gördükten sonra değerlendirme yaparız." dedi.

  • "Bölgesel olarak uygulanabilir"

Milli Eğitim Bakanlığı'nda her Genel Müdürlüğün bünyesinde bir tane İzleme Değerlendirme Daire Başkanlığı olduğunu söyleyen Tekin, şu ifadelere yer verdi: "Yapılan her şey, attığımız her adım o daire başkanlığı tarafından izleniyor. Bu yıl ara tatilden sonra rapor oluşturulur.

Bakarız, öğrenciler, veliler, öğretmenler mutlu ise biz de devam edeceğiz. Eleştiri, eğitim süreciyle ilgili bir problem varsa ona göre çözüm alınabilir.

Benim kişisel kanaatim Türkiye çapında değil, bölgesel olarak uygulanabilir. Şu an gündemimizde bu ara tatillerle ilgili herhangi bir şey yok."

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam