Okula başlama yaşı 69 aya çıktı

Asayiş haber 28 Haziran 2019 01:18
Videoyu Aç Okula başlama yaşı 69 aya çıktı
A
a

İlkokullar için başlangıç yaşını 69 aya çıkartan, sözleşmeli öğretmenlerle Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığında da görev alacak tüm sözleşmeli personellerin de kadroya atanmaları için gerekli süreyi azaltan kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştığı açıklandı...


Okula başlama yaşı 69 aya çıktı
İlkokula başlama yaşını 69 aya çıkartan ve sözleşmeli öğretmenlerle Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığında görev yapacak sözleşmeli personellerin kadroya atanması için gerekli süreyi azaltan kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştığı duyuruldu.

AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu kanun teklifi ile okula başlama yaşı 66 aydan 69 aya çıkarıldı.
Birçok öğrenci mezuniyetin tadını çıkartıp tatil heyecanıyla yanıp tutuşurken, kimi aile ise çocuğunu ilk defa okula gönderecek.
Fakat her sene olduğu gibi bu sene de ilköğretim 1.sınıfların kaç yaşında okula başlayacakları karışıklığı yine boy gösterdi. İlkokula başlamada yaş sınırı olarak 66 ay mı yoksa 69 ay mı son günlerde en çok konuşulan konulardan biri olmuştu. Konuya açıklık getiren AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş oldu.İlkokula başlamada 69 ayın daha doğru olacağına yönelik bir karar verdiklerini ifade eden Muş, düzenlemeyi dahil ettiklerini de kaydetti.

Muş'un yaptığı bu açıklamaya göre, 1 Aralık 2013 ve öncesinde doğan çocuklar, 9 Eylül 2019 tarihinde ilköğretim 1.sınıfa başlamış olacaklar.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam