OKA'nın Sosyal Medya Etkileyicileri Okulu Tamamlandı

ÇORUM 20 Temmuz 2023 09:14
Videoyu Aç OKA'nın Sosyal Medya Etkileyicileri Okulu Tamamlandı
A
a

Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinin doğal ve kültürel değerlerinin tanıtımına ve gençlerin kişisel gelişimine katkı sağlamak amacıyla Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından düzenlenen Sosyal Medya Etkileyicileri Okulu tamamlandı...



10-14 Temmuz tarihleri boyunca düzenlenen eğitim programına Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden 18-31 yaş aralığındaki, doğa, tarih, kültür ve gezi alanlarına ilgi duyan, dijital içerik üretmeye ve paylaşmaya hevesli 12 genç katıldı. 

Program kapsamında, Amasya'da bir araya gelen katılımcılara, sosyal medya platformlarında kaliteli ve etkin içerik üretmek için gerekli bilgiler, teorik ve uygulamalı olarak kapsamlı bir biçimde aktarıldı. 

Katılımcıların, Bölgeye özgü içerik geliştirebilmelerini desteklemek amacıyla, sınıf içi eğitimin yanı sıra, Amasya, Tokat ve Samsun illerinde belirlenen alanlara eğitmenleri eşliğinde, rehberli geziler düzenlendi.

Programın ikinci gününde Amasya’da Saraydüzü Kışlası, Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp ve Cerrahi Müzesi ile Şehzadeler Şehri Amasya’nın sembolü olan Sultan II. Bayezid Camii Külliyesi ve Minyatür Amasya Müzesi'ni; üçüncü gününde Tokat’ta 3 milyon yıllık Ballıca Mağarası ile Sulusokak'ı; dördüncü gününde ise Samsun'da Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu'nu ziyaret eden gençler, edindikleri bilgiler ile alandaki bilgi ve tecrübelerini birleştirip, içerik üreterek sosyal medyaya taşımaya başladı.

"Amacımız Orta Karadeniz'in sosyal medya etkileyicilerini yetiştirmek"
5 günlük eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara, katılım belgeleri OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, OKA Amasya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdin Güden ve Eğitmenler İsmail Sarıkaya ile Reşat Taman tarafından takdim edildi. 

Programın kapanışında konuşan Genel Sekreter İ. Ethem Şahin, "Çok değerli ve bizi çok heyecanlandıran bir faaliyet bu. Bu programla amacımız, Bölgenin turizm değerlerinin tanıtılması için Bölge içinden sosyal medyayı etkili kullanan ve sosyal medya etkileyicisi olma isteğinde olan, bu alanda kendini geliştirmek isteyen gençler yetiştirmek. İsteğimiz bu bölgeden fenomenler, içerik üreticileri çıkartmak. Çok güzel bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Eğitmenlerimize ve katılımcılarımıza teşekkürlerimi sunarım." dedi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam