Öğrencileri sevindiren haber Bakandan geldi

ÇORUM 13 Ocak 2017 10:20
Videoyu Aç Öğrencileri sevindiren haber Bakandan geldi
A
a

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gönderilen genelgeyle, öğrencilere sömestr tatilinde ödev verilmemesi istendi.

MEB'den öğrencileri sevindiren haber
 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz imzasıyla illere gönderilen genelgede öğrencilere test gibi ödevler dışında faaliyetler önerilmesi istendi.

Bakan Yılmaz, milli ve manevi değerlerine  sahip çıkan, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönleri gelişmiş bireyler  olarak da yetiştirmenin bakanlığın öncelikli hedeflerinden olduğunu ifade etti.

Öğrenciler için yapılacak her türlü faaliyetin ayrı bir önem arz ettiğine işaret  eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Okullarımızda gerçekleştirilen eğitim öğretim faaliyetlerinin etkili,  kalıcı ve verimli olabilmesi, öğrenci, öğretmen ve velilerin yıl boyunca iş  birliği içerisinde çalışmalarına bağlıdır. Okul dışı zamanlardaki eğitim, öğretim  ve sosyal faaliyetlerin sürdürülmesi ve bu faaliyetlerin okul içi öğrenmelerle  köprü kurarak bir bütün oluşturması ise öncelikle velilerin öğrencilere desteği  ile mümkün kılınacaktır. Bu bağlamda, kazanımların ders dışı eğitim öğretim  faaliyetleri, ev ödevleri veya sosyal faaliyetler yoluyla öğrencilere  kazandırılması ayrı bir önem taşımaktadır.

Yarıyıl tatilinde test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek tip  alana yönlendiren ev ödevleri verilmemesi, bunun yerine öğrencinin kendini  tanıması, geliştirmesi ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak sanatsal, kültürel,  sportif ve bilimsel faaliyetlere katılması teşvik edilmelidir. Bu çerçevede,  kitap okuma, film izleme, müze ve tarihi mekan gezileri ile toplumsal yardımlaşma  ve dayanışmayı destekleyici faaliyetlerin tavsiye edilmesi uygun olacaktır."

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam