Öğrenciler Okulların açılış tarihini soruyor ?

ÇORUM 8 Eylül 2016 00:17
Videoyu Aç Öğrenciler Okulların açılış tarihini soruyor ?
A
a

Okullar ne zaman açılacak 2016 eğitim yılı ne zaman başlayacak sorularının net cevabı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Okullar 19 Eylül Pazartesi günü açılacaktı ama...

Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların açılış tarihi 19 Eylül olarak açıklanmıştı. Ancak internette dolaşan bazı haberlerde okulların açılışının 3 Ekim'e ertelendiği iddia edildi. Milli Eğitim Bakanlığı ise yaptığı açıklama ile yeni eğitim öğretim yılının 19 Eylül'de açılacağını, internette dolaşan haberlerin doğru olmadığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, yeni eğitim öğretim yılı açılışı ile ilgili açıklaması şöyle:

"Bugün bazı basın yayın organlarında, 2016-2017 eğitim öğretim yılının 3 Ekim 2016 tarihinde başlayacağına yönelik spekülatif haberlere yer verildiği görülmüştür. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bakanlığımızca daha önce eğitim öğretim yılı çalışma takviminde açıklandığı gibi eğitim öğretim yılı 19 Eylül 2016 tarihinde başlayacaktır. Bakanlığımızla ilgili her türlü resmi açıklama, duyuru ve haberMüşavirliğimizce yapılmaktadır. Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesini rica ederiz."


***********************************************************

Son günlerde milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren Okullar ne zaman açılacak?sorusu yanıt buldu. Açıklamayı ise Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, okulların açılış tarihinin erteleneceğine ilişkin,"Okulların açılış tarihi 19 Eylül 2016'dır." dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 'Okulların açılış tarihi olarak 19 Eylül belirlenmişti ama yeni yapılan açıklamayla ve OHAL nedeniyle bu tarihin Ekim ayına kaydırılması gündemde' demişti

Yılmaz, Uğur Okulları 15 Temmuz Şehitleri Kampüsü'nün açılış töreni öncesinde, basın mensuplarının okulların açılış tarihinin ertelenip ertelenmeyeceğine yönelik sorusunu yanıtladı.

Okulların açılışının ertelenmesinin söz konusu olmadığını belirten Bakan Yılmaz, "Okulların açılış tarihi 19 Eylül 2016'dır." ifadesini kullandı.

BAKAN YILMAZ OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ 'DEĞİŞEBİLİR' DEMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 'Okulların açılış tarihi olarak 19 Eylülbelirlenmişti ama yeni yapılan açıklamayla ve OHAL nedeniyle bu tarihinEkim ayına kaydırılması gündemde' demişti

Yılmaz,  daha önce 'İçinde bulunduğumuz durumda okulların açılması 1-2 hafta ertelenebilir ve öyle olacak. Okullar 3 Ekim tarihine kadar açılmış olacak dedi. Bizde bu tarihe kadar atamaları tamamlayacağız' demişti.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam