CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Özel yetkili mahkemelerin verdiği kararlar; hukuken, siyaseten ve ahlaken meşru kararlar değildir. Bu mahkemelerin verdiği kararlar gayrimeşrudur." dedi
Yazılı bir açıklama yaparak Silivri'de özel yetkili mahkemenin bugün açıkladığı kararları değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokrasilerde insanlar, siyasi otoriteye bağımlı özel yetkili mahkemelerde değil, bağımsız, hukukun üstünlüğüne inanan normal mahkemelerde yargılanırlar. Bu nedenle özel yetkili mahkemelerin verdiği kararlar; hukuken, siyaseten ve ahlaken meşru kararlar değildir. Bu mahkemelerin verdiği kararlar gayrimeşrudur.
Bu mahkemeler adalet dağıtmaz. Çünkü bunlar adından da anlaşılacağı üzere 'özel yetkili mahkeme'lerdir. Bu mahkemeler siyasal gücün emrinde olan ve onun buyruklarını yerine getiren mahkemelerdir. "Hukukun üstünlüğü" kavramı bu mahkemeler için geçerli değildir. Bu mahkemelerin temel işlevi "üstünlerin hukukunu" yani siyasal iktidarın buyruklarını egemen kılmaktır." dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise cezaların adalet ve hukuk ilkeleriyle bağdaşmadığını savundu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ergenekon Davası'nda 66'sı tutuklu olmak üzere 275 sanık yargılanmıştır. Bilhassa Genelkurmay Başkanlığı yapmış ve Türk ordusunun en tepesinde bulunma fırsat ve unvanını elde etmiş değerli şahsiyetlerin 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmaları tam bir hukuk cinayeti olmuştur." dedi.













Ak Parti’de Üç Durak Üç Seçmen!”
Yazmak Kolay Gazeteci Olmak Zor Vesselam
Kâbus bitti
Berat Albayrak Neden Hedef?
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Yeşilay'ın Üst Yönetiminden Bedriye…
Rizespor galibiyeti ve Göztepe depl…
Çorum İskilip Yolunda Kaza: 3'ü Ço…
Siyaset Bazen İnsanın Gerçek Yüzünü…
Çorum FK, Rizespor'un Deplasman Ser…
Fortune 500'de Çorum Damgası Lebleb…
Çorum FK – Çaykur Rizespor Maçı Bug…
Çorum FK Süper Lig'in Borçsuz 7 Kul…
Çorum Ulukavak Mahallesi'nde Trafik…
Pazartesi Geçti Liste Nerede Sayın …
Halk TV'ye Kayyum Atandı! Polis Ope…
Çorum Seçim Anketinde Dikkat Çeken …
Çorum Belediyesi Ayçiçeği Hasadını …
Akif Manaf Sağlık ve Barış Ödülü AB…
Gazeteci Mustafa Yolyapar Vefatının…
Çorum'a 504 Sağlık ve Konut Yatırım…
Çorum Barosu'nun Yeni Başkanı Tuğru…
Çorum FK Gaziantep'te 3-0 Kazandı!
Gaziantep FK – Çorum FK Maçı Bugün!
Çorum'da 16 Okuldan Öğrenciler İkli…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET


