Moody's Türk Bankalarına Notunu Durağına Çevirdi

Asayiş haber 15 Ağustos 2023 21:27
Videoyu Aç Moody's Türk Bankalarına Notunu Durağına Çevirdi
A
a

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türk bankacılık sistemi için görünümü 'negatif'ten 'durağan'a değiştirdi...

Moody's Investors Service'in yazılı açıklamasında, seçimlerin ardından iyileşen faaliyet koşulları nedeniyle görünümün istikrarlı sürdüğü ancak 'zorlu olmaya devam ettiği' belirtildi.Moody's'in açıklamasında "Türk bankaları için faaliyet ortamı zorlu ve değişken olmaya devam etmektedir" dendi.Açıklamada, ekonomik büyümede beklenen yavaşlama ve yüksek seyretmeye devam eden enflasyon nedeniyle notu aşağı çekildiği kaydedildi...

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bununla birlikte, hükümetin politika yapımında Ortodoksluğa dönmek için attığı ilk adımlar Mayıs 2023'teki seçimler Türk bankaları için faaliyet koşullarını destekleyici niteliktedir. Çok yüksek enflasyon, daha yüksek vergiler ve liranın değerinin daha da düşmesi tüketici harcamalarını ve borçluların geri ödeme kapasitesini zayıflatarak bankaların varlıklarını baskı altına alır.

Döviz kurunda değer kaybı ve 2022'ye kıyasla daha yavaş olmakla birlikte kredi hacminde genişleme, görünüm döneminde sektörün sermaye yeterliliğini zorlayacaktır. Kârlılık normalleşecek 2022'de kaydedilen zirvelere kıyasla azalmış olsa da yine de güçlü kalmaya devam etmektedir."

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam