Meteoroloji müjdeyi verdi! Bahar geliyor

Asayiş haber 2 Nisan 2021 09:00
Videoyu Aç Meteoroloji müjdeyi verdi! Bahar geliyor
A
a

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre Türkiye genelinde yağışlı hava önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürecek. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 7 Nisan'dan itibaren havaların ısınacağını söyledi...


CNN Türk Meteoroloji uzman Prof. Dr. Orhan Şen resmi Twitter hesabı üzerinden hava durumu tahminlerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Orhan Şen'in o paylaşımı:

“Genellikle yağmurlu bir 5 gün görülüyor. Yağış olmayan yerler: bugün Trakya, yarın Ege ve Batı Akdeniz, cumartesi pazar İç Anadolu ve Güney Doğu'da yağış yok. Bugün yağışlar güney ve doğuda gök gürültülü. Yağış Doğu Akdeniz'de kuvvetli olacak .Tam doğuda KKY bugüne göre sıcaklık 5-6 C artıyor”

MÜJDE DİYEREK DUYURDU! BAHAR GELİYOR

Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen, yaptığı paylaşımda müjde diyerek, haftaya Çarşamba günü 7 Nisan'dan itibaren baharın geleceğini duyurdu. Prof. Dr. Şen'in paylaşımı şu şekilde: Müjde! Haftaya çarşamba (7 Nisan) gününden itibaren bahar geliyor.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bitlis, Muş, Bingöl, GaziAntep, Kilis çevreleri ve Mardin'in doğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege, Akdeniz ile iç kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, İç Ege, Göller Yöresi, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ oluşma riski bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Güney ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile zamanla Güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Adana'nın kuzey ve doğu ilçeleri, Kahramanmaraş'ın batı kesimleri, Osmaniye çevreleri ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebeilecek olumsuz şartlara karşı( su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara'nın güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda çığ oluşma riskine karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam