Mehmet Yolyapar Üniversite Öğrencileriyle Buluştu!

ÇORUM 2 Ocak 2024 21:38
Videoyu Aç Mehmet Yolyapar Üniversite Öğrencileriyle Buluştu!
A
a

Çorum Haber Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Yolyapar, Hitit Üniversitesinde düzenlenen söyleşide gazetecilik tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

  • Gazetemiz kurucusu ve Genel Müdürü Mehmet Yolyapar, Hitit Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü öğrencileriyle söyleşide bir araya geldi...


Çorum'da yarım asrı aşkın süredir gazetecilik mesleğini sürdüren Çorum Haber Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Yolyapar, Hitit Üniversitesince düzenlenen" Cumhuriyet'imizin 100. Yılında Anadolu'da Basın" söyleşisinde tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Meslek Yüksekokulları Kampüsü Ethem Erkoç Konferans Salonu'ndaki söyleşide, mesleğinde öne çıkan kişileri öğrencilerle buluşturmayı planladıklarını, bu kapsamda Yolyapar'ı Medya ve İletişim Programı'na çağırdıklarını söyledi...

Gazetecilik mesleği hakkında tavsiyelerini soran öğrencilere Mehmet Yolyapar, bol bol okumalarını öğütledi. Gazeteci olmak isteyen kişinin çok okumak zorunda olduğunun altını çizen Yolyapar, şunları söyledi: “Çok okumak gazeteci olmanın birinci şartıdır. İlkeli olmak da en önemli kriteridir. Sırf ilgi çekeyim diye sansasyon ve asparagas haberciliğe tevessül etmeden dürüstçe haberin gerekli unsurlarını tam olarak vermek önceliğimiz olmalıdır.”


Yolyapar da 1970'te muhabir olarak başladığı mesleğinde 50 yılı aşkın sürede elde ettiği tecrübelerini gazeteci adaylarına anlattı.Basının gelişim sürecinin yanı sıra geçmişe göre bugünkü imkanların avantaj ve dezavantajlarını aktaran Yolyapar, öğrencilere tavsiyelerde de bulundu.Yolyapar, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Öztürk, söyleşinin ardından Yolyapar'a günün anısına plaket verdi.
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam