Marketlerin gramaj hilesi

ÇORUM 4 Şubat 2021 17:51
Videoyu Aç Marketlerin gramaj hilesi
A
a

Marketler gizli zamla ürünlerin gramajıyla oynadı. Yağdan peynire, temizlik ürünlerinden çaya birçok üründe gramaj hilesi var...


Gıda fiyatlarındaki kontrolsüz artış kamuoyunun yeni gündemini oluşturdu. Ayçiçek yağından yumurtaya kadar birçok gıda ürününde fahiş fiyat artışları olurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gıda fiyatlarındaki artışa bir çözüm bulunması için verdiği talimat sonrası kurumlar harekete geçti.

Maliyetin üzerinde zam yapanlar, bu sefer aleni zam yerine gramaj hilesine başvurmayı son yıllarda alışkanlık haline getirdi.

GİZLİ ZAM GRAM OYUNU

1000 ve 500 gram olan çay paketleri 900 ve 400 gram olarak değişti. Ardından 5 litre olarak alışageldiğimiz ayçiçek yağı 4 litre olarak raflarda yer aldı.

Çikolatadan çereze, peynirden et ve et ürünlerine kadar birçok üründe gramaj azaltarak gizli zam yapan fırsatçı sayısı arttı.

GRAM HİLESİNE PARA CEZASI

Buna karşı Ticaret Bakanlığı, 'kilogram fiyatı' yazılması mecburiyeti getirdi ama bu da fırsatçıları durdurmadı ve sonunda "gram gram hile" davranışında bulunanlara cezai yaptırım geldi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın açıkladığı karara göre, gıdada gramajı azaltma yoluyla gizli zam uygulaması yaparak tüketiciyi mağdur edenlere 114 bin 326 liraya varan idare para cezası verilmesi uygulaması başlatıldı.

 

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam