Lyon - Beşiktaş maçı

Spor 13 Nisan 2017 09:16
Videoyu Aç Lyon - Beşiktaş maçı
A
a

"1-0'dan sonra 2-1 kaybetmek üzüntü verici ama ilk maçı oynadık. Burada gol de bulamayabilirdik ama duran toptan önemli pozisyonlarımız oldu. Kaybettiğimiz için üzgünüz ama daha rövanşı var. İkinci 90 dakikada turu geçmek istiyoruz."

Lyon-Beşiktaş maçının ardından UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş, Lyon deplasmanında 2-1 mağlup oldu 

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş uzun süre 1-0 önde devam ettiği Lyon deplasmanında 70 saniyede 2 gol kalesinde görerek sahadan boynu bükük ayrıldı.

Maç sonrasın siyah beyazlı takımın tecrübeli hocası Şenol Güneş'in düzenledği basın toplantısında skandal anlar yaşandı.

Yaklaşık 20 dakikaya yakın süren toplantıda Fransız yetkililer son soru öncesi tecrübeli teknik adama basın toplantısının süresinin dolduğunu belirtti.

Şenol Güneş son soruyu cevaplamasının ardından Fransız yetkililere 'Kaç dakika basın toplantısı 15 mi?' diyerek tepki gösterdi. 

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş olaylı Lyon maçının ardından açıklamalar yaparak yenilen gollerle alakalı konuştu. 

 Şenol Güneş, Lyon maçının ardından şunları söyledi:

"Golden sonra alanları kapatmaya çalıştık. İlk yarıda kontrol bizdeydi. Orta sahayı da kapattık ve ileri çıkmaya çalışmaştık. Son 15 dakikada rakibin hamlelerine karşı orta sahada hamle yapıp dirençli olmaak istedik.

Ancak hücum duran toplarında başarılı olan takıma karşı iyi çalışmamıza, önlem almamıza rağmen golü yedik. Sonrasında beklenmeyen bir hatalı gol yedik."

"1-0'DAN SONRA KAYBETMEK ÜZÜCÜ"

"1-0'dan sonra 2-1 kaybetmek üzüntü verici ama ilk maçı oynadık. Burada gol de bulamayabilirdik ama duran toptan önemli pozisyonlarımız oldu. Kaybettiğimiz için üzgünüz ama daha rövanşı var. İkinci 90 dakikada turu geçmek istiyoruz."

ŞENOL GÜNEŞ'TEN FABRİ YORUMU

"Kalecinin, savunmanın riskli hareketler yapmasını doğru bulmam. Geriden risk almak, çalım atmak, riskli paslar vermek takıma katkı sağlamaz, aksine gole neden olur"

"KÖTÜYE İZİN VERMEMEK GEREKİYOR"

"Maçtan önce gerginlik maalesef üzüntü verici. Olmaması gereken durum. Sahadaki olumsuzluğu ortadan kaldırmaya çalışırken, uygulamada kötü bir görüntü oldu.

Böyle bir izlenimle buradan ayrılmak doğru değil. Kim yaparsa yapsın. Buraya gelen herkes futbol izlemeye, takımlarına destek olmaya geliyor. Burada kim yanlış yapanları da uyarmak, kaldırmak geliyor. Kötüye izin vermemek gerekiyor."

"UEFA AVRUPA LİGİ İÇİN DAR KADROMUZ VAR"

"Şans bulan oyuncularımız iyi oynamalı. Sahanın dışına çıkmak istemeyen her oyuncu benim için makbüldür. Oyuncular da kendilerine mazeret bulmamalı.

Zaten bizim şu anda UEFA Avrupa Ligi için dar kadromuz var. Marcelo iyi oynamıştı, bizim için kayıp ama diğer oyuncular da forma giyecektir.


**************************************************

Şenol Güneş, güçlü rakibi Lyon'u, tarihte Türk ordularının kullandığı, kendisinin de 2002 Dünya Kupası'nda denediği 'Hilal taktiği ' ile devirecek. Forvette Cenk'le başlayacak olan tecrübeli hoca, sakatlığı nedeniyle kadroya alınmayan Quaresma'nın bölgesine de Talisca'yı çekecek. Oğuzhan ise 10 numara görevini üstlenecek. Sahada 5-1-3-1 dizilişiyle çıkması ve Mitrovic'e görev vermesi beklenen Şenol Güneş'in hilal taktiği şöyle işleyecek: Savunmanın iki kanadındaki isimler Gökhan Gönül ve Adriano gerektiğinde öne doğru oynayacak. Hücumun sağındaki Talisca ve solundaki Babel, Oğuzhan'la birlikte rakibi kendi sahasında yıpratıp hilal tuzağının içine çekecek. Tek ön libero olarak görev yapacak Atiba'nın önderliğinde Lyon'un atakları eritilecek.

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final Turu ilk maçında Beşiktaş, Olmpique Lyon ile karşılaşıyor.

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'u deplasmanda 4-3 yenerek liderliğini sürdüren siyah beyazlılarda gözler UEFA Avrupa Ligi'ndeki Olympique Lyon maçına çevrildi.

MAÇ SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Lyon Stadı’nda 13 Nisan Perşembe günü saat 22.05’te oynanacak mücadele TRT 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

LYON BEŞİKTAŞ MAÇI "ÇOK YÜKSEK RİSK" KATEGORİSİNDE

UEFA, Lyon Beşiktaş maçını "çok yüksek riskli" maç statüsüne aldı. Fransa'da emniyet güçleri alarma geçti.

UEFA, karşılaşmayı güvenlik açısından dördüncü seviye olan "çok yüksek riskli maç" statüsüne aldı. 

Fransa'da bir futbol maçı için en yüksek seviye olan dördüncü derece, Fransız yargısında maçın halk için bir risk taşıdığı anlamına geliyor.

İSPANYOL HAKEM

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Fransız temsilcisi Olympique Lyon ile yapacağı ilk maç için İspanya Futbol Federasyonundan hakem Antonio Mateu Lahoz görevlendirildi.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre Lahoz'un yardımcılıklarını Javier Rodriguez ve Pau Cebrian Devis üstlenecek. Teodoro Sobrino'nun dördüncü hakem olacağı mücadelede Carlos Gomez ile Jesus Gil Manzano ilave yardımcı hakem olarak görev alacak.

BEŞİKTAŞ, FRANSA'YA GİTTİ

 

 

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında yarın Olympique Lyon ile deplasmanda karşılaşacak olan Beşiktaş, Fransa'ya gitti. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan özel uçakla Lyon'a giden kafilede, Trabzonspor ile oynanan lig maçında sakatlanan Ricardo Quaresma ve kırmızı kart cezalısı Vincent Aboubakar yer almadı. Kulüp ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi'nin başkanlık ettiği kafileye Caner Erkin de dahil edildi. 




Kartal'dan neşeli idman

FRANSA'DA COŞKULU KARŞILAMA
Fransa'da coşkulu bir taraftar grubu tarafından karşılanan Beşiktaş,akşam da Parc de Lyon'da son idmanını yaptı.
Kaynak : http://www.ntv.com.tr
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam