Lisede sınıf geçme nasıl olacak?

Asayiş haber 18 Mayıs 2020 16:22
Videoyu Aç Lisede sınıf geçme nasıl olacak?
A
a

Milli Eğitim Bakanlığı lise son sınıf öğrencilerinin merakla beklediği soruları yanıtladı. Bütün son sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmadan üniversite sınavlarına girecek...


Bakanlığın internet adresinde yayınlanan bilgilerde 2019-2020 eğitim öğretim döneminde, sınıf geçmeyle ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak.

12. sınıf öğrencilerinin birinci dönemde aldıkları notlar geçerli olacak ve yıl sonu başarı puanı ona göre hesaplanacak.

2019-2020 eğitim öğretim yılı sene sonu puanı birinci dönem puanlarıyla belirleneceğinden dolayı ikinci dönemde ölçme ve değerlendirme aracı dikkate alınmayacak.

Öğrenciler, yüz yüze yapılamayan eğitim öğretim faaliyetlerinden not değerlendirmesine tabi olmayacak.

Tüm derslerden başarılı olan öğrenciler ile başarısız dersleri olanlar, yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan geçecek. Alt sınıflar dahil, başarısız ders sayısı toplamına bakılmadan doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler ise baraj, ders ayrımı yapılmadan sorumlu olarak üst sınıfa geçecek.

12. sınıf öğrencileri başarısız oldukları derslerden sorumlu olacak, sorumluluk sınavında başarılı olmaları durumunda mezuniyet puanları hesaplanarak mezun olacaklar.

12. sınıf öğrencilerinin 9, 10, 11. sınıflara ait yıl sonu başarı puanları ile 2019-2020 eğitim öğretim yılının birinci dönem başarı puanlarının aritmetik ortalaması alınarak mezuniyet puanları oluşturulacak ve diploma puanı şeklinde diplomalarına yazılacak.

Diploma ve ortaöğretim başarı puanının hesaplanması

12. sınıf öğrencilerinin başarısız veya sorumlu derslerinin olması, üniversite sınavlarına girmelerine engel olmayacak. Bütün 12. sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmadan üniversite sınavlarına girebilecek.

Sorumlu geçilen derslerin sınav zamanları

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre sorumluluk sınavları, birinci dönemin ilk haftası, ikinci dönemin ilk haftası ile son iki haftası içinde gerçekleşecek.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam