Kurumlar vergisine indirim geliyor!

ÇORUM 15 Ekim 2020 13:48
Videoyu Aç Kurumlar vergisine indirim geliyor!
A
a

Hükümet 2021 senesi ve sonrasında uygulanmak üzere kurumlar vergisinde 'sürpriz bir oran' üzerinde çalışıyor. Kurumlar Vergisi'nde oran, ciro kriterleri baz alınarak yüzde 15 ile 18 arasında değişecek. Bu çerçevede uygulanacak oranlara 10 milyon lira sınırı getirileceği belirtildi...


Kurumlar vergisine indirim geliyor
 

Ekonomide canlanma yaratmak, şirketleri istihdam ve cirolarını artırmaya teşvik etmek için harekete geçen ekonomi yönetimi, kurumlar vergisi oranında önemli indirim yapmak için çalışmalara başladı.

İş dünyasının kurumlar vergisi oranında indirim talebinin, hükümette karşılık bulduğu, 2021 ve sonrası kurum kazançlarına uygulanacak kurumlar vergisi oranı ile ilgili sürpriz bir indirim yapılacağı öğrenildi.

Buna göre önümüzdeki yıldan itibaren kurumlar vergisinin yüzde 15-18 aralığında uygulanması amaçlanıyor. Kurumlar Vergisi'nde ciro bazlı sisteme geçilerek, Kurumlar Vergisi'ni yüzde 15 düzeyine düşürme yönünde hazırlıklar yapılıyor. İndirim uygulaması için 10 milyon lira ciro sınırı getirilmesi planlanıyor.

2017 yılında yapılan değişiklikle, kurumlar vergisi oranı 2018, 2019 ve 2020 yılları kurum kazançlarına uygulanmak üzere geçici yüzde 20'den yüzde 22'ye çıkartıldı.

Üç yıllık dönemi kapsayan bu uygulamanın süresi, 31 Aralık'ta sona eriyor. 



 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam