Kral Selman'dan KRAL SÖZÜ Türkiye'ye kontenjan sözü

Dünya 15 Nisan 2016 12:21
Videoyu Aç Kral Selman'dan KRAL SÖZÜ Türkiye'ye kontenjan sözü
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Suudi Arabistan Kralı Selman ile yaptıkları görüşmede ek hac kontenjan talebini iletti. Kral Selman, Türkiye'nin talebine olumlu yanıt verdi.

Binlerce hacı adayının beklediği ek kontenjan müjdesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in, Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz ile yaptığı görüşmede ele alındı. Edinilen bilgiye göre, Suudi Arabistan Kralı Selman, Türkiye'nin talebine olumlu yanıt verdi. Gönderilecek hacı adayı sayısı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. 

''TALEBİN OLUMLU KARŞILANMASINI BEKLİYORUZ''

Türkiye'de hacca gitmek için başvuranların sayısı milyonları aştığı için Diyanet İşleri Başkanlığı, Suudi Arabistan hükümetinden ek 40 bin kontenjan istemişti. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bütün hacı adaylarımızın bize gönül koyduğunu biliyorum. Çaresizlikten dolayı da çok üzüntü içindeyiz. İlave talebimiz oldu. Suudi Arabistan'dan ümitliyiz. Taleplerin olumlu karşılanacağını diliyoruz” demişti.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam