KPSS şartı olmadan 10 bin 500 memur alınacak!

Asayiş haber 23 Şubat 2018 14:35
Videoyu Aç KPSS şartı olmadan 10 bin 500 memur alınacak!
A
a

2018 memur alımı için büyük bir adım atıldı ve binlerce kişiye KPSS'siz memur olma kapısı açıldı. 2018 yılında 10.500 yeni memur alınacak. Peki kimler KPSS'siz memur olacak, hangi kurumlar sınavsız memur alımı yapacak, KPSS'siz memur atamaları ne zaman ve hangi kurumlara yapılacak? İşte 2018 yılı sınavsız memur alacak kurumlar tam listesi...


Kamu kurumu ve kuruluşlarında eksiklikleri gidermek için Şubat ve Mart ayı içerisinde en az lise mezunu 10 bin 500 memur alımı yapılacak. Başvurunun yapılabilmesi için KPSS şartı yok. Başvurular hem KPSS puanıyla hem de KPSS puanı olmadan olabilecek.

Adaylar 10 bin 500 kişilik kadroya memur olarak girebilmeleri için aranan nitelikleri taşımak zorundalar. Bunun yanında başvuru yapacak adaylar, başvurularını mutlaka belirtilen tarihler arasında yapmalılar. Aksi takdirde başvuruları geçersiz sayılacaktır. Peki başvurular ne zaman başlıyor? Hangi kamu kurum ve kuruluşları hangi tarihlerde alım yapacak? En az lise mezunu memur olma hayali kuran vatandaşlara fırsat doğdu. Kimler başvuru yapabilir. İşte detaylar haberimizde.

İMLER BAŞVURU YAPABİLİR?
Kamu kurum ve kuruluşları adayların başvuru yapabilmeleri için bazı şartlar aramaktadır. Bu sebeple adaylar kadrosuna göre belirtilen genel şartları ve özel şartları taşımak zorundadırlar. Adaylardan genel olarak aranan nitelikler...

- 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları,

- Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak ( engelli alımları Hariç ),

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgisi bulunmamak,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gibi nitelikler genel olarak her ilanda belirtilmektedir.

- KPSS, YDS, Eğitim, Yaş gibi nitelikler özel olarak aranmaktadır.


Kamu kurumları kamuya memur personel alımı sırasında adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arıyorlar. Bu sebeple adaylar kurumlarında belirlediği gibi 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden kurumların belirledikleri taban puan da puan almış olmaları şarttır..

Bazı kurumlar ise adaylardan alım yapacakları kadro için Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramıyorlar. Bu sebeple adayların belirtilen diğer nitelikleri taşımaları yeterli olmaktadır.
Kaynak : Takvim Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam