Konya Şehir Hastanesi törenle açıldı

Asayiş haber 2 Ekim 2020 19:18
Videoyu Aç Konya Şehir Hastanesi törenle açıldı
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Şehir Hastanesi açılış töreninde bulundu. Erdoğan burada, 'Karabağ işgalden kurtulana kadar mücadele sürecek' dedi...

konya-sehir-hastanesi-ve-yatirimlarin-toplu-a-13642049_amp
 

Erdoğan, 'Suriye'den Akdeniz ve Kafkaslar'a uzanan kriz noktalarını birleştirdiğinizde ortaya çıkan tablo Türkiye'nin kuşatma altına alınmaya çalışıldığıdır' uyarısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Şehir Hastanesi'nin açılış töreninde konuştu. 

İnşası sona eren 5 yatırımı Konya'nın hizmetine sunmak üzere olduklarını aktaran Erdoğan, "Bunlardan biri Konya Şehir Hastanemizdir. Sağlık alanında ülkemizin dört yanında yaptığımız hizmetlerin zirve noktasını oluşturan şehir hastanelerimizin en büyüklerinden birini Konya'da inşa ettik. Hastanemiz ilk olarak 838 yataklı olarak planlanmıştı. Biz bu kapasitenin Konya için az olduğunu düşünerek temel atma töreni sırasında talimatımızı verdik ve hastanemizin yatak sayısını 1250'ye çıkarttık" ifadelerini kullandı.

Hastanenin 240 yoğun bakım yatağı, 49 ameliyathane, 17 yanık ünitesi olduğunu söyleyen Erdoğan, hastanenin ağustos ayında hasta kabulüne başladığını hatırlattı.

Erdoğan, şunları ekledi:

​"Bugün ilk etabın açılışını yapıyoruz. İnşallah kalan kısmı yılbaşından hemen sonra hizmete sunacağız. Açılışını yapacağımız 2'nci proje, Tarihi Buğday Pazarı ve Çevre Düzenlemesi işidir. Dükkanları, camisi, gezinti alanları, otoparkı ile bu proje Konya'mıza yeni güzellik kazandıracak, soluk kaldıracaktır. Buram buram tarih kokan, Anadolu Selçuklu Devleti'nin kadim başkenti Konya'nın tarihine sahip çıkıyor olmasından memnuniyet duydum. 3'üncü projemiz, büyüyen ve gelişen Konya'nın şehir içi trafiğini rahatlatmak için yaptığımız çevre yolu. Bugün çevre yolunun Konya-Karaman ve Konya-Ereğli yolları arasındaki bağlantıyı sağlayan 22 kilometrelik etabını hizmete açıyoruz. Çevre yolunun diğer kısımları peyderpey hizmete sunulacaktır.

Dikkat ederseniz bugün dünyayı meşgul eden kriz alanlarının tamamına yakını ülkemizin etrafında yer alıyor. Suriye'den Akdeniz'e ve Kafkaslar'a kadar uzanan kriz noktalarını birleştirdiğinizde ortaya çıkan tablo, Türkiye'nin açık kuşatma altına alınmaya çalışıldığıdır. Biz bu oyunu önceden gördük. Bir yandan ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birliğini, devletimizin gücünü korurken diğer yandan bu adımları hayata geçirdik. Sadece bununla kalmadık, 'Dünya 5'ten büyüktür' çıkışımızda küresel sistemi adeta bloke edenlere, bunun kolay olmayacağının mesajını verdik. 

Ülkemizin bütünlüğünü, birliğini, devletimizin gücünü korurken diğer yandan kuşatmayı yaracak adımları hayata geçirdik. Doğu Akdeniz'de ülkemize yapılan tehditler, içi boş şantajlarla geri adım attıramayanlar diyalog çağrılarımıza kulak vermek zorunda kaldı. Suriye'de tehdit etme hesabı yapanlar, başarı şansı kalmadığını görmeli. Ülkemize tehdit oluşturan her yer harekat alanıdır."

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam