Kırmızı ete zam geliyor

Güncel 14 Mayıs 2022 07:28
Videoyu Aç Kırmızı ete zam geliyor
A
a

KIRMIZI ET fiyatları Ramazan ayı boyunca uygun fiyatlı et yedirme amacıyla zam gelmezken bayram bitişiyle gelen zam yağmuru durdurulamıyor. 40 lira birden zam gelmesiyle kıymanın fiyatı 150'den pirzola 200 liradan başlıyor...

Ramazan ayı öncesinde zam üstüne zam gelen kırmızı et fiyatlarına bir zam daha geldi. Et fiyatları bir ayda 40 TL birden zamlandı. Dana kıymanın kilosu 150 TL'ye, kuşbaşı 160 TL'ye çıktı.

Milli Gazete'nin haberine göre, Ramazan ayı öncesi zam üstüne zam gelen kırmızı et fiyatlarına hafta başında bir zam daha geldi. Son zamla birlikte kırmızı et fiyatlarında mart ve mayıs ayı arasındaki fark 40 TL'ye çıktı. Dana kıymanın kilosu 150 TL'ye çıkarken, tavuk eti 70 TL'ye dayandı.

Pirzola 200 lira

Et fiyatına gelen zamlar nedeniyle kasaplar da çaresiz kaldı. Kurban Bayramı yaklaşırken yeni bir artışın daha kaçınılmaz olduğunu dile getiren kasaplar, son gelen zammı açıkladı. Dana kıymanın kilosu 150 liraya, Bonfilenin kilosu 210 liraya, kuşbaşı 160 TL'ye, antrikot ve kuzu pirzolanın kilosu da 200 liraya çıktı.

Kırmızı ette fiyat artışı dana etinin yanı sıra kuzu etinde de gözlendi. Beyaz ette de artış var. Tavuk etinde en yüksek fiyat 70 TL ile filetoda gözlendi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam