Kayseri'de otobüse araçla canlı bomba saldırısı

Güncel 17 Aralık 2016 10:49
Videoyu Aç Kayseri'de otobüse araçla canlı bomba saldırısı
A
a

Kayseri'de halk otobüsünde meydana gelen patlamada, izne çıkan askerlerin, öğrencilerin ve vatandaşların yaralandığı ve şehitlerimiz var. Genelkurmay Başkanlığınca, bugün 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 askerin şehit olduğu, 48 askerin yaralandığı bildirildi.

Kayseri Erciyes Üniversitesi yakınında otobüse saldırı

Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu : Terör saldırısında kullanılan aracın plakası sahte

Kayseri'de bombalı terör saldırısında kullanılan Kırıkkale (71) plakalı aracın plakasının sahte olduğu belirlendi.

Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, hain terör saldırısında kullanılan plakanın, halen kentteki bir araçta mevcut olduğunu söyledi.

BOMBALI ARAÇTAN SADECE ŞASE KALDI

Bomba yüklü araç tamamen paramparça olurken geriye sadece bir şase kaldı.

Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi yakınlarında bir halk otobüsünde patlama meydana geldi.

ŞEHİT VE YARALILAR VAR

Patlamada şehit ve yaralıların olduğu bildirilirken, olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi.

OTOMOBİL OTOBÜSE SOLDAN YANAŞTI

Patlama bugün sat 08.45'de Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında, acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'nde meydana geldi.

Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtilen halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna otomobil yanaştı.

Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamayla bomba yüklü olduğu belirtilen otomobil parçalanırken, halk otobüsü de ağır hasar gördü

Halk otobüsündeki yaralılar yakındaki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile çevredeki diğer hastanelere kaldırıldı.

Otobüste sıkışan 2 yaralı da itfaiyenin yardımıyla çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Patlama bölgesi güvenlik kuvvetleri tarafından çevrilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

AK PARTİLİ TAMER: 13 ŞEHİDİMİZ VAR

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri'deki terör saldırısında resmi olmayan bilgilere göre 13 şehidimizin olduğunu açıkladı.

VALİ KAMÇI: ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, "Maalesef şehit ve yaralılarımız var. Otobüsün yanında bombalı araç patladı" dedi.

ÇARŞI İZNİNE ÇIKAN ASKERLER, ÖĞRENCİLER VE VATANDAŞLAR

Otobüste çarşı iznine çıkan askerlerin, öğrencilerin ve vatandaşların olduğu belirtiliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de Erciyes Üniversitesi yakınlarındaki patlamayla ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'deki patlamayla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de telefon görüşmeleri yaptı.

GEÇİCİ YAYIN KISITLAMASI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK), Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen terör saldırısına ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiği bildirildi.

Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7'nci maddesinde "Milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda" geçici yayın yasağı getirilebileceğinin öngörüldüğü belirtildi.

Kayseri'deki saldırının da bu hüküm çerçevesinde olduğunun değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, olayla ilgili Başbakanlığın yazısıyla geçici yayın yasağı getirilmesinin uygun görüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, yasağın içeriğine ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

"Yayın yasağı medya hizmet sağlayıcıları anılan patlamaya ilişkin olarak yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanun'da ve diğer kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyulması, toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlardan kaçınılması ve bu çerçevede, yayın yasağı patlamaya ilişkin, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öge ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir"

BAŞBAKAN YILDIRIM BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Kahramanmaraş'a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda, Kayseri'de meydana gelen terör saldırısı hakkında ilgili bakanlardan bilgi aldı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu özel halk otobüsüne yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısına dair, ilgili bakanlarla bir araya geldi.

Kahramanmaraş'a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda ilgili bakanlarla bir toplantı yapan Başbakan Binali Yıldırım, terör saldırısına ilişkin bakanlardan bilgi aldı.

"YOL ÜZERİNDE KOMANDO TUGAYI KIŞLASI VAR"

CNN Türk canlı yayınına bağlanan DHA Kayseri muhabiri Oktay Ensari, patlamanın, bir terör patlaması gibi göründüğünü belirtti. Ensari "Palas Caddesi, şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıkta. Orası yoğun bir yer değil. Okullar da tatil. Hafta içi yoğun olan bir yol. Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası var. Planlanmış bir olay gibi görünüyor. Sabah 08:45 sıralarında oldu"dedi.

VALİ KAMÇI, OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ile Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, olay yerinde inceleme yaptı.

BAKAN SOYLU VE IŞIK KAYSERİ'DE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kayseri'deki terör saldırısının yaşandığı bölgeye gitti.

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak : Haber10.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam