Karneler e-okul üzerinden erişime açıldı

Asayiş haber 19 Haziran 2020 11:11
Videoyu Aç Karneler e-okul üzerinden erişime açıldı
A
a

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin karnelerini e-Okul üzerinden erişime açtı.Karne sorgulama 2020 2. dönem karne görüntüleme ekranı TC ile giriş yapılacak...

 

MEB duyurdu! Karneler e-okul üzerinden erişime açıldı
Takdir ve teşekkür, belgelerine de e-Okul üzerinden ulaşabilecek.

https://e-okul.meb.gov.tr/logineokul.aspx?fbclid=IwAR1lh7XGJZrrfKf1UiC3_gaMFF9nYtk6qSkV9fgZVn3ozXg6IZWqvnjBxds

Liseyi bitiren öğrencilerse diplomalarıyla takdir, teşekkür, onur ve üstün başarı” belgelerini isterlerse okullarından alabilecekler. Lise öğrencileri belgelerini almak için belirlerlenen tarihlerde okullarına gidecekler. Virüs önlemleri nedeniyle uzaktan eğitim alan öğrencilerin ikinci dönem için notları hesaplanmayacak. Karneye birinci dönem notları yıl sonu notu olarak geçecek.



Koronavirüs nedeniyle öğrenciler 14 Mart'ta yüzyüze eğitime ara verdi ve dersler online olarak 18 Haziran'a kadar devam etti. MEB e okul üzerinden karneleri erişime açtı. 2020 ilkokul, ortaokul ve lise karneleri e-okul.meb.gov.tr adresinden sorgulanacak. Takdir, teşekkür ve lise belgesi 22 Haziran'dan itibaren belirli günlerde okul müdürlüklerinden alınacak.



Lise kademesindeki öğrenciler diplomalarını ve talep etmeleri halinde “takdir, teşekkür, onur ve üstün başarı” belgelerini belirlenen tarihlerde okullarından alabileceklerdir." ifadeleri kullanıldı.E Okul sistemine, TC Kimlik Numarası ve Okul No ile kolayca giriş sağlanabilecek.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tasarlanan bilgilendirme sistemi portalı, mobil cihazlara da uyumludur. Bunun için e okul mobil sistemine üye olunmalıdır. 

Milli Eğitim Bakanlığı Mobil Bilgi Servisi ile mobil veli bilgi sistemindeki öğrenci servisine üye olanlar, çocuklarının devamsızlık bilgilerine, sınav sonuç bilgilerine, sınav tarihlerine, karne notlarına, diploma notuna, proje bilgilerine, kayıt alınması ve silinmesi ile ilgili bilgiye, *nakil bilgisine kolaylıkla ulaşma avantajına sahip olmaktadır.

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, ayakta duran insanlar ve yazı
 

20 Haziran Cumartesi günü yapılacak LGS sınavında birinci oturum 09.30'da başlayacak. LGS ikinci oturum sınavı ise 11.30'da başlayacak. Merkezi sınav birinci oturum sözel alanda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturum sayısal alanda ise Matematik ve Fen Bilimleri dersleri yer alacaktır. Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacaktır.

İlimizde 140 ortaokul, 663 salonda gerçekleşecek olan LGS sınavına 9543 öğrencimiz girecek olup, 2096 öğretmen ve 524 personel sınavda görev alacaktır.

LGS öncesi Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında; Siperlikli koruyucu maskeden el dezenfektanına, eldivenden 36.000 cerrahi maskeye, sıvı el sabunundan yüzey dezenfektanına kadar gerekli hijyen malzemeleri Çorum'da sınav yapılacak tüm okullarımıza gönderilmiş bulunmaktadır. Sınavda öğrencilere her oturum için 2 adet maske verilecektir. Sınavda görevli olan tüm öğretmenlerimiz temizlik konusunda hassas davranacak olup, gerekli tedbirleri harfiyen uygulayacaklardır.

LGS sınavı için gerekli olan tüm tedbirlerin alınmış olup, okullardaki temizlik durumlarının tek tek denetlendi. Temizlik noktasında öğrenci ve velilerimiz müsterih olsun.

LGS, eğitim hayatında öğrenciler için önemli dönüm noktalarından biridir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli öğrencilerimizin, büyük bir azim ve çabayla hazırlandıkları bu sınavı başarı ile geçeceklerine yürekten inanıyorum.
Sınava girecek adaylara en başta sükûnet ve zihin açıklığı diliyorum. Hepimizin arzusu, öğrencilerimizin eğitimlerine meslek seçimlerinde kendilerine kolaylık sunacak bir okulda devam etmeleridir ve ileride sevdikleri bir meslek sahibi olmalarıdır.
Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.

Yakup SARI
İl Milli Eğitim Müdürü

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam