Kargı bezi UNESCO listelerine girmeye hazırlanıyor

ÇORUM 17 Nisan 2019 13:15
Videoyu Aç  Kargı bezi UNESCO listelerine girmeye hazırlanıyor
A
a

Kargı Bezi Bir Usta Bin Usta Projesi” UNESCO listelerine girmeye hazırlanıyor...


Geleneksel Türk el sanatlarını geleceğe taşımak üzere 50 meslekte toplam bin yeni ustanın yetişmesini sağlayan “Bir Usta Bin Usta Projesi” UNESCO listelerine girmeye hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığının Anadolu Sigorta ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ile on yıldır sürdürdüğü projenin UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras İyi Koruma Uygulamaları Listesi’ne kaydettirilmesi için çalışmalara başlandı.

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak bugüne kadar çok sayıda prestijli ödülle dünyanın takdirini kazanan “Bir Usta Bin Usta Projesi” Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünün teknik danışmanlığında sürdürüldü. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde geçtiğimiz hafta katıldığı görkemli bir törenle onuncu yılı kutlanan projeyi UNESCO listelerine taşıyacak olan Bakanlık Türkiye’nin geleneksel sanatlarına yönelik dünyadaki farkındalığı ve koruma bilincini daha da arttırmayı hedefliyor.

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne bugüne kadar 17 unsur kaydettiren Türkiye, UNESCO listelerine en çok unsur kaydettiren ilk 5 ülke arasında yer alıyor. Geleneksel El Sanatlarını Ustalarından Öğrendiler.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam