Karahacip- Şapinuva arası tarihi yürüyüş

Yaşam 13 Nisan 2013 20:33
A
a

ÇORUM'UN DOĞA VE TARİH GÜZELLİĞİ TURİZM'E MUTLAKA KAZANDIRILMALI . İTALYAN'IN ROMASI VARSA TÜRKİYE'NİNDE HİTİT'LERİ VAR

Güneş Kursunun İzinde Hitit Yolu" yürüyüşü başladı.

ÇORUM iL ÖZEL İDARE VE İL KÜLTÜR TURİZM MÜDÜRLÜĞÜNCE nce tarihi Hitit yollarını yeniden canlandırmak ve doğa yürüyüşlerinin turizmdeki farkındalığını artırmak amacıyla, "Güneş Kursunun İzinde Hitit Yolu Yürüyüşü"ne Hitit yolunda start verildi.Hitit uygarlığının merkezi Çorum'da hazırlanan projeyle Hitit yolları günışığına çıkarılarak tarih, doğa ve kültür tutkunlarının hizmetine sunulması için çalışmalar yapılıyor.

Her Hafta  sonu Doğa ile Randevubuz var,doğa sizi çağrıyor  projelerini ortaya koyan İl Özel idaresi UNESCO tarafından  tescillenen  Hitit Yolu , İlimiz adına  önemli bir değer taşımaktadır. Bu kapsamda Hitit yolu  ile Kızılırmak  Havzası  Gastronomi  ve yürüyüş  Yollarının tanınırlığını artırmayı hedefliyor.


Hitit Yolu Yürüyüş Projesinin, 'tematik kültür yolları’ listesine adını yazdırarak Türkiye turizm portföyündeki yerini almıştır.kuzeyi yaylalarla kaplı olan Çorum’un güneyine yayılan 'dünya mirası' listesindeki Hitit kentleri arasında oluşturulan bu çalışmada eski göç, katır ve pazar yollarının kullanıldığını belirtti. Çorum'un kuytu köşelerine sakladığı birçok doğal ve tarihi güzellikleri ortaya çıkarmayı hedefleyen Hitit Yolu rotalarının omurgasını, Hattuşa-Alacahöyük-Şapinuva üçgeninde yer alan ören yerlerinin oluşturmuştur. Alaca Çayı Vadisi ve İncesu Kanyonu gibi doğal güzelliklerin de alternatif rotalar içermektedir.

Güneş kursunun izinden gidecekler
Önümüzdeki yıllarda Çorum turizminin en önemli dinamikleri arasında yerini alacağına inandıkları bu projenin tanıtımı ve açılışının, 13 Nisan itibariyle organize edilen "Güneş Kursunun İzinde Hitit Yolu" başlıklı biz dizi etkinlikler sürecektir.Böylelikle gezginlerin heyecanını arttıran birbirinden etkileyici ayrıntılarla dolu Hitit Yolu’nun tanıtımını, ulusal boyutlara taşımak gerekmektedir.


Hitit Yolu hakkındaki ayrıntılar, www.hitityolu.com  adresinden öğrenebilirsiniz





Kaynak : HİTİT TV
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam