Karadeniz ve Akdeniz'de ne var ne yok çıkaracağız

Asayiş haber 9 Kasım 2021 20:25
Videoyu Aç Karadeniz ve Akdeniz'de ne var ne yok çıkaracağız
A
a

Akdeniz ve Karadeniz'de devam eden doğalgaz rezervi aramalarına yönelik konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İsteseniz de istemezseniz de nerede ne var ne yok çıkartacağız' dedi...

 

Erdoğan: Karadeniz ve Akdeniz'de ne var ne yok çıkaracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EPDK Hizmet Binası ve Yapımı Tamamlanan Enerji Santrallerinin Açılış Töreni'nde Akdeniz ve Karadeniz'deki doğalgaz rezervi çalışmalarına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Geçen sene Karadeniz'de tarihimizin en büyük doğalgaz keşfine imza attık” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"TÜRKİYE ARTIK FARKLI BİR LİGE YÜKSELMİŞTİR"

"Sahip olduğumuz filo ile 2018 yılından bu yana 14 derin deniz kuyusu açtık. Akdeniz ve Karadeniz'deki 2 ve 3 boyutlu sismik aramalarımızı, 6-7 katına çıkardık. Karalama kampanyalarına, gizli açık sabotajlara rağmen sabırla yürütülen bu çalışmalar neticesinde hamdolsun geçen sene Karadeniz'de tarihimizin en büyük doğalgaz keşfine imza attık. Toplam 540 milyar metreküplük bu keşifle Türkiye artık farklı bir lige yükselmiştir.

"NE VAR NE YOK ÇIKARTACAĞIZ"

Ülkemizi ve hükümetimizi hedef alan çirkin saldırıların sebeplerinden birisi de kendi kaynaklarımızı milletimizin istifadesine sunma kararlığımızdır. Tilki, yetişemediği üzüme koruk dermiş. Şimdi muhalefet anasıyla, yavrusuyla hepsi koruk diyor. İsteseniz de istemezseniz de sondaj gemilerini de artıracağız, sismik araştırmaları da artıracağız ve Karadeniz'de de Akdeniz'de de nerede ne var ne yok bunları bulup çıkartacağız."

“2023 İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Karadeniz'deki gazın devreye girmesi ile Türkiye'nin rahatlayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karadeniz'deki gazın ilk fazını 2023'te kullanılabilir bir hale gelmesi için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

"ENERJİ HAMLEMİZİ DİNAMİTLEMEYE ÇALIŞANLARA MEYDANI BOŞ BIRAKMAYIZ"

Erdoğan, “Gazı çıkardığımız anda bu gazı halkımızla paylaşacağız. Ülkemizin derin denizlerde arama sondaj ve üretim kabiliyetleri üst bir noktaya ulaşacaktır. Ağaç bahanesiyle vizyon projelerimize kastedenlere nasıl fırsat vermediysek, çevre diyerek enerji hamlemizi dinamitlemeye çalışanlara meydanı boş bırakmayız.” ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam