Kanal İstanbul'da sona doğru

Asayiş haber 19 Aralık 2019 15:04
Videoyu Aç Kanal İstanbul'da sona doğru
A
a

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 'İstanbul Boğazı'na alternatif sağlayacak, mal ve can güvenliğinin teminatı olacak Kanal İstanbul'un tüm hazırlıkları bitmek üzere, inşallah önümüzdeki yıl kazmayı vuracağız. Ancak ezberciler yine sahnede' dedi...

Türkiye'nin son dönemdeki tartışma yaratan projesi Kanal İstanbul.

CHP, HDP ve Saadet Partisi, Kanal İstanbul'un yapılmaması için sürekli sert dille eleştiriyor.

CHP, projeye cinayet ifadesini kullandı. HDP, projenin İstanbul halkına sorulmasını talep etti. Saadet Partisi de buraya harcanacak paranın haram olduğunu savundu. Mimarlar Odası da projeye engel olacaklarını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan da projeyle ilgili önemli bir açıklama yaptı.

"Önümüzdeki yıl kazmayı vuracağız"

Bakan Turhan, "Bugüne kadar önemli mesafeler aldık. Tabiri caizse ezberleri bozarak hayalleri gerçek yaptık. Ezberleri bozulanlardan bugüne kadar çok iyi şeyler duymadık, bunu artık önemsemiyoruz. Her eserimizi engelleme girişiminden geri durmadılar. Marmaray'da bunu gördük. İstanbul Havalimanı'nda gördük. Şimdi Kanal İstanbul projemizde görüyoruz. İstanbul Boğazı'na alternatif sağlayacak can güvenliğinin teminatı olacak Kanal İstanbul'un bütün hazırlıkları bitmek üzere, önümüzdeki yıl kazmayı vuracağız. Kanal İstanbul olursa, deprem olur, şu olur, bu olur gibi söylemlere kulak asmıyoruz. İşi, depremle ilişkilendirenler kara mizah uyguluyorlar.  Dertleri siyasi prim elde etmek. Geçmişte, bunun örneğini gördük. Siyaset ufukları AK Parti hükümetlerinin eserlerini kötülemek üzerine kurulu, ama biz işimize bakacağız." diyerek konuştu.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam