Kalın açıklamasında "erken seçim ihtimali yok Yeni Anayasa ve Başkanlık için 2 ayrı referandum yapılabilir" dedi.

Asayiş haber 27 Şubat 2016 15:46
Videoyu Aç Kalın açıklamasında "erken seçim ihtimali yok Yeni Anayasa ve Başkanlık için 2 ayrı referandum yapılabilir" dedi.
A
a

İbrahim Kalın: İki ayrı referandum yapılabilir. Yabancı basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Kalın, "Kesin bir dille ifade edebilirim ki yeni bir anayasa için erken seçim yapılmayacak" dedi.


Cumhurbaşkanlığının mevcut parlamento tarafından bir yeni anayasa yazılmasını arzu ettiğini belirten Kalın, ancak böyle bir anayasanın referanduma sunulmasının gerekeceğini söyledi.
 

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın teklif ettiği gibi iki ayrı yol izlenebilir; başkanlık sistemini de içeren yeni anayasa konusunda bir referandum yapılabilir, ya da başkanlık sistemi ayrı olarak millete referandumla taşınabilir" dedi.

Kaynak : Sabah Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

Çorum'un En Güvenilir Siyasetcisi Kim?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam