İstanbul-İzmir otoyolu açılıyor

Asayiş haber 4 Ağustos 2019 10:46
Videoyu Aç İstanbul-İzmir otoyolu açılıyor
A
a

İstanbul ile İzmir arasındaki yolculuk süresi 3.5 saate inecek. Otoyolun tamamlanan 192 kilometrelik son bölümü de yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak...

 

İstanbul-İzmir otoyolu açılıyor
Marmara ile Ege bölgelerini birbirine bağlayabilmek için yapımına 2010 senesinde başlanan İstanbul Bursa İzmir Otoyolu inşaatında sona geliniyor. 8 saat süren İstanbul ile İzmir arasındaki yolculuğu 3,5 saate düşürecek olan projede 234 kilometrelik kısım önceden açılmıştı.

Yolun daha hizmete girmeyen Bursa Batı Kavşağı Balıkesir Kuzey Kavşağı'yla, Balıkesir Batı Kavşağı Akhisar Kavşağı arasındaki toplam 192 kilometrelik yol, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kalıcağı programla açılacak. Yarın saat 15.30'da Bursa'ya gelecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, halka seslenecek. Miting olarak yapılacak açılışın ardından Erdoğan, Bursa Şehir Hastanesi'ni de açacak.

İstanbul İzmir arası 3.5 saate düşecek

​2019 yılı tahmini trafik değerleri kapsamında zamandan 2 milyar 500 milyon lira, akaryakıttan 930 milyon lira  olarak yıllık toplam 3 milyar 430 milyon lira tasarruf sağlanmış olacak. Otoyol sayesinde İstanbul İzmir arası 8 saatlik yol 3,5 saate düşmüş olacak.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam