İstanbul'da AK Parti binasına silahlı saldırı girişimi

Asayiş haber 21 Ocak 2017 03:34
Videoyu Aç İstanbul'da AK Parti binasına silahlı saldırı girişimi
A
a

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na lav silahıyla ateş açıldı. Küçük çaplı hasara neden olan olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na lav silahıyla ateş açıldı.

Alınan bilgiye göre, Sütlüce'de bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na lav silahıyla saldırıda bulunuldu. Açılan ateş sonucu bina duvarını delerek içeri giren başlığın patlamadığı öğrenildi. 

Olay yerine bomba imha uzmanlarının çağrıldığı belirtildi.

CAN KAYBI YAŞANMADI

Küçük çaplı hasara neden olan olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

OPERASYON BAŞLATILDI

Olay yerinden kaçan kişi ya da kişilerin yakalanması için çevrede operasyon başlatıldı.

''HAMDOLSUN ROKET PATLAMADI''

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, il başkanlığına yönelik saldırıya ilişkin, "Lav silahı il başkanlığımızın camlarını kırarak içeride duvara saplandı.

Hamdolsun, lav silahının ucundaki roket, içerideki duvarda patlamadı. Yaklaşık 10 dakika önce, patlamayan roket duvardan çıkartıldı. Binada ufak tefek tahribat var." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEMURCİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne saldırı girişimi sonrasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığına yönelik saldırı girişimi hakkında da bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile de telefonla görüştüğünü kaydetti.

Saldırıları kınayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, geçmiş olsun dileğinde bulunduğu öğrenildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yönelik saldırının terör örgütlerince gerçekleştirildiğini ifade etti. Yıldırım, TBMM'de Anayasa değişikliği teklifi görüşmelerine katıldı. 

İktidar kulisinde partisinin bazı milletvekilleri ile görüşen Yıldırım, burada gazetecilerle de sohbet etti. Bir gazetecinin İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yapılan saldırıya ilişkin soru üzerine Yıldırım, saldırının terör örgütlerince gerçekleştirildiğini belirtti. 

AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA

AK Parti Milletvekili Mehmet Muş, İstanbul Sütlüce'deki il binasına ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne lav silahıyla yapılan roketatarlı saldırılar hakkında konuştu.

''DHKP-C SALDIRDI''

Muş, "İstanbul Emniyeti'ne ve AK Parti il binasına DHKP-C saldırdı. Her iki saldırıyı da şiddetle kınıyorum" dedi.

SALDIRILAR TBMM GENEL KURULUNDA KINANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığına yönelik saldırı, TBMM Genel Kurulunda kınandı. TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Başkanlık Divanı olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığına yönelik saldırıyı kınadı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de söz konusu saldırı haberlerini üzüntü ile öğrendiklerini, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirtti.

''BU BİR İNSANLIK SUÇUDUR''

Saldırganların kısa sürede yakalanmasını temenni ettiklerini vurgulayan Özel, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Teşkilatına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Terör nereden gelirse gelsin bir insanlık suçudur. Tüm inancımızla ve nefretle kınıyoruz." dedi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım da her ne sebeple olursa olsun ve kimden gelirse gelsin; ne İstanbul Emniyet Müdürlüğüne, ne de ülkede uzun süredir siyasi yaşamını sürdüren bir siyasi partiye böyle bir saldırıyı kabul etmenin mümkün olmadığının altını çizdi.

HDP olarak söz konusu saldırıları kınadıklarını dile getiren Yıldırım, saldırının amacına ulaşamamış olmasının sevindirici olduğunu ifade etti.

''KİMSE DİZ ÇÖKTÜREMEYECEK''

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise saldırıları kınadıklarını belirtti. İlk bilgilere göre anlaşılanın, terör örgütlerinin vardiya sistemi ile çalıştıklarını vurgulayan Akçay, Türkiye Cumhuriyeti Devletine kimsenin diz çöktüremeyeceğini kaydetti.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına saldırıda kullanılan lav silahı gitar çantasında kamufle edildi.

Kaynak : Haber10.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam