
QNET’in Global Güzellik Uzmanı Sunny’nin de katıldığı fuarda cilt bakımı gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra QNET Uzman Diyetisyeni Işın Sayın da su tüketimi ve uzun toplantılar için tavsiyelerde bulundu. Bu toplantılarda zinde kalmak ve konsantrasyonu artırmak 10 ipucu veren Işın Sayın, enerji veren özel bir de tarif paylaştı.
1. Önemli bir toplantı gününe uyandığınızda, aç olarak toplantıya katılmanız bir risk unsurudur. Hafif, kaliteli kahvaltı yapmaya ihtiyacımız var. Tercihen 100-300 kcal.’yi geçmeyen yağ, protein ve az miktarda yüksek lifli karbonhidrat içeren bir kahvaltı planlayabilirsiniz. Pratikçe hazırlanması mümkün olan veya hazır satılan makul seçenekler de mevcut.
2.İçeceğiniz kahveyi ise az sütlü olmasına dikkat edin. Süt, kahvedeki kafeinin performans yükseltici etkisinin daha uzun zamana yayılmasını sağlar. Eğer toplantıya zaten çok gergin girdiyseniz, kahve kesinlikle ilk içeceğiniz olmamalıdır. Zaten sinir sisteminin uyarılmış olduğu bu durumda; sert ve sade kahve içmek; odaklanma güçlüğü, ekstra gerilim ve tahammülsüzlüğe neden olabilir. Sakin ve soğukkanlı olma, düşünerek konuşma gibi ihtiyaçlarınız olacaktır. Yorgun hissetmeye yakın, sütlü kahve alın. Saatler ilerleyip, yorgunluğa ve performansın düşüşüne dair ipuçlarını kaçırdıysanız, bu kez sade kahve de olabilir.
3.Geleneksel toplantı ikramı olan kuru pastalara elinizin takılıp durması, aç kalmaya devam etmenizden daha kötü olabilir… Fazla yoğun yağ ve karbonhidrat içeren bu ikramlar sonrasında, kan şekeriniz ve/veya kan kolesterol seviyeniz yükselebilir. Bu yükseliş, zihinsel bulanıklık, bedensel uyuşukluk ve rehavet yapabilir.
4.İkram edilenin dışında bir şey taşımak tuhaf, ayıp, dikkat çekici ve rahatsızlık verici değildir. Aksine bedeninize, kendinize ve sağlığınıza duyduğunuz önemi gösterir ve bu saygı uyandırıcıdır. Toplantı uzunluğuna göre 10-30 adet fındık fıstık badem kaju gibi kuruyemişler kullanılabilir. Her 5 adede karşılık 1 bütün ceviz ile yer değiştirebilirsiniz. Çiğ olduğunda şekersiz sıcak içeceklerle alındığında sizi iyi gelecek kaliteli bir ara öğündür.
5. Çok sıkı dokulu, yoğun lifli sade diyet bisküviler kullanılabilir. Yüksek lifli karbonhidratlar kan glukoz (şeker) seviyenizi yavaş yükseltir, yavaş düşürür.
6.Toplantı sona ermeden bitmeyecek olan bir stres sizi bekliyorsa; 1-2 fincan sarı kantaron, melisa, papatya çayı içilebilir. Yoğun sütlü fakat bu kez kafeinsiz kahveler kullanılabilir.
7. Unutmayın ki; çay, kahve gibi uyarıcı etkisi olan içecekler, aynı zamanda sık idrara çıkarır. Toplantınız ve konsantrasyonunuz bölünmesin. Daha az çay, kahve kullanın.
8. Vücut suyu %2 azaldığında sıklıkla konsantrasyon bozukluğu başlar. Yudum yudum da olsa su içmekten çekinmeyin.
9. Basit düşünün, cesur ve pratik olun, bazı şeyleri yanınızda taşıyın. Hiçbir patron, iyi bir toplantı performansı gösteren personelinin, toplantıya ne getirip yediğiyle ilgilenmeyecektir. Bol C vitamini ihtiva eden meyveler tüketebilirsiniz. Bu size oldukça iyi gelecektir.
10. Genel olarak her güne ve her toplantıda başarılı ve dayanıklı olabilmek adına aşağıdaki karışımı hazırlayabilirsiniz. Yeşil çayı 200 ml sıcak suyla demleyin, soğusun. İçinde 1 salatalık, 1 kivi, 1 dilim taze zencefil ve 10 çileği blenderize edin. Soğuk veya buzlu tüketebilirsiniz.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Çorum FK – Sivasspor maçı
Yaşar Sol Hayatını Kaybetti!..
Yeşilay’dan Hitit TV Net’e Ziyaret!
"Çorum’da Provokatif Paylaşımlara G…
Kırkdilim Tünelleri Trafiğe Açıldı!
Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı Resmi…
"Çorum’da Araç Sayısı 227 Bini Geçt…
Okullarda ve Çevresinde Alınacak Gü…
Dr. Süleyman Basa’dan "Sosyal Medya…
WHATSAPP’ta Okul Saldırısı Paylaşım…
Çorum’a Dev Proje / Teras Bahçe Ge…
Çorum’da İUP Kapsamında 200 Kişiye…
Hasan Karaoğlu Çorum Protokolüne Va…
Kahramanmaraş’ta Okula Silahlı Sald…
Çorum’da Öğretmen Sendikalarından İ…
"Çimento Arazisindeki Arsalar 21 Ni…
“Çorum Dahil 12 İlde Doktorlara FET…
Çorum - Kırkdilim Tünelleri Açılışa…
Hitit TV Net ve Çorum İl Sağlık Müd…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET