İRAN'A ÇİFTE TERÖR SALDIRISI

Dünya 7 Haziran 2017 12:02
Videoyu Aç İRAN'A ÇİFTE TERÖR SALDIRISI
A
a

İran’da bu sabah gerçekleştirilen terör saldırılarını dünya basınında da gündem oldu. İran’daki saldırıları dünya basını nasıl gördü? İran'ın başkenti Tahran'da bulunan Parlamento binasına ve Ayetullah Humeyni'nin türbesine intihar saldırısı düzenlendi. Saldırganlardan birinin meclis binasında sıkıştığı bildiriliyor. Saldırıda şu ana kadar 7 kişinin öldüğü 4 kişinin rehin...

İran'ın başkenti Tahran'da sabah saatlerinde, önce Parlamentosu Binası ardında Ayetullah Humeyni'nin türbesine terör saldırısı düzenlendi. Haber ajansları Parlamento Binasında 7 kişinin öldüğünü, 4 kişinin de rehin alındığı bildirdi. Saldırıları DEAŞ üstlendi. Saldırıyla birlikte DEAŞ, İran'daki ilk eylemini gerçekleştirmiş oldu.

14.03 - İran'da ölü sayısı 12'ye yükseldi.

13.47 - İran'da rehine krizi sona erdi, teröristlerin tamamı ölü ele geçirildi.

13.10 - İran İçişleri Bakan Yardımcısı, saldırganların, parlamentonun ana kapısından kadın kılığında girdiğini açıkladı. Açıklamaya göre, teröristlerden biri canlı bombaydı ve kendini patlattı. Diğer saldırgan vurularak öldürüldü.

13.05 - İran Sağlık Bakanlığı Danışmanı Abbas Zare Nejad, Tahran'daki saldırılarda 2 kişinin öldüğünü, 37 kişinin yaralandığını doğruladı.

12.51 - AB Dış İlişkiler Temsilcisi Federica Mogherini, "Bugün, yine çok üzücü bir gün. Saldırılara ilişkin haberleri yakından takip ediyoruz. Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'le iletişime geçeceğim" dedi.

12.49 - Fars Haber Ajansı: Parlamento Binasına yönelik saldırıda 5 kişinin öldü, 25 kişi yaralandı.

12.25 - İranlı yetkililer, Humeyni türbesinde ikinci patlama olduğu iddiasını yalanladı.

12.07 - İran parlamentosu ve Humeyni türbesine yönelik saldırıları DEAŞ üstlendi. Bu DEAŞ’ın İran'da gerçekleştirdiği ilk eylem.

12.04 - İran İstihbarat Bakanlığı, Tahran'da yeni bir saldırı girişiminin önlendiğini duyurdu ve halktan, toplu taşıma araçlarından uzak durmasını istedi.

12.00 – Mehr Haber Ajansı: Humeyni'nin türbesinde ikinci patlama oldu.

11.37 – Parlamento Binasına saldıranlar teröristlerden birinin kendisini havaya uçurdu.

11.18 – Parlamento Binası çevresinden silah sesleri geliyor.

 Follow
Tasnim News Agency @Tasnimnews_EN

Unconfirmed reports say seven people martyred in 's parliament shooting spree/4 taken hostage 

10:58 AM - 7 Jun 2017

Twitter Ads info and privacy

11.03 – Tasmin Haber Ajansı: İran Parlamentosundaki saldırıda yedi kişi öldü, dört kişi de rehin alındı.


Küresel ölçekte yayın yapan basın kuruluşları İran’daki parlamento ve Ayetullah Humeyni’nin mezarına yönelik gerçekleştirilen saldırıları son dakika olarak gördü. İşte o başlıklardan bazıları...

The Guardian: İran Parlamentosu ve Humeyni’nin mezarının vurulduğu bildirildi

İngiliz The Guardian gazetesi saldırıyı okuyucularına son dakikayla duyurdu. Saldırıyla ilgili İran ajanslarının geçtiği bilgileri ileten gazete, saldırıyı DEAŞ’ın üstlendiği bilgisini de geçti.

CNN: Tahran’da saldırı

CNN International ise saldırıyı ana manşetinden duyurdu. Televizyon kanalından da son dakikayla yayın yapan CNN, saldırının sembolik bir saldırı olduğunu ve arkasında başka nedenler olabileceğini duyurdu.

BBC: İran’da silahlı saldırı ‘Mezar ve Parlamento saldırıya uğradı’

İngiliz BBC haber kanalı İran’daki saldırıları sitesinin flaş kısmında gördü. Saldırı sonrası yapılan açıklamaları ile ölü ve yaralı sayılarının verildiği haberde sosyal medya kullanıcılarının yaptıkları yorumlara da yer verildi.

New York Times: İran’da Parlamento binasına saldırı

Amerika merkezli New York Times ise haberi küçük bir ayrıntı olarak gördü. İngiltere’deki medya kuruluşlarının haberlerini kaynak gösteren gazete saldırı sonrasında açıklanan sayıları haberine taşıdı.

Reuters: İran’da Parlamento ve anıt mezara saldırı

“Medyada çıkan haberlere göre, saldırganlar, İran Parlamentosuna ve Ayetullah Humeyni Türbesi'ne baskın düzenlediler.” denilen haberde saldırıların eş zamanlı olmasına dikkat çekildi.

Al Jazeera: Silahlı saldırganlar İran Parlamentosuna ve Humeyni’nin mezarına saldırdı

Birçok kaynağa dayandırdığı haberinde Al Jazeera, saldırıyı olay yerinden görüntülerle okuyucularına aktardı. Ayrıntıları son dakika olarak duyuran site olayın eş zamanlı oluşuna vurgu yaptı.

Mehr Haber Ajansı: İran meclisinde silahlı saldırı

“İran meclisinde silah sesleri duyuldu. Meclisin içine giren 4 saldırgan, peş peşe ateş açtı.” denilen haberde yerel haber ajanslarına atıf yapıldı.

India Today: İran’da saldırı ‘7 kişi hayatını kaybetti’

Tasnim Haber Ajansı’na dayandırılan haberde, bir güvenlik görevlisiyle 4 sivilin hayatını kaybettiği, iki saldırganın da olay yerinde öldüklerini okuyucularına duyurdu. 


7 ÖLÜ, 4 REHİNE

Saldırganlardan birinin meclis binasında sıkıştığı bildiriliyor. Saldırıda şu ana kadar 7 kişinin öldüğü 4 kişinin rehin alındığı biliniyor. Çok sayıda da yaralı var.  

Fars haber ajansı, bir saldırganın binadan çıkmayı başardığını ve kaçarken yakalandığını duyurdu.

MİLLETVEKİLİ KATINA ÇIKMAYA ÇALIŞTI

Tahran Milletvekili İlyas Hezreti saldırganlardan ikisinin kalaşnikof, birinin ise tabanca taşıdığını açıkladı. Saldırganların milletvekili katına çıkmaya çalıştığı ancak durdurulduğu belirtildi.

SALDIRGAN YAKALANDI

Reuters'a konuşan bir görgü tanığı parlamentodaki çatışmanın sona erdiğini söyledi. İran Büro Şefi Perisa Hafızi, İran medyasının polisin parlamentodaki saldırıyı kontrol altına aldığını ve saldırganların yakalandığını aktardığını belirtti.

DEAŞ ÜSTLENDİ

Fars Haber Ajansı'na göre saldırıları DEAŞ üstlendi.

BİR SİLAHLI SALDIRI DA HUMEYNİ'NİN ANIT MEZARINDA

Tahran'ın güneyinde bulunan Humeyni'nin anıt mezarında da bir kişinin ateş açtığı belirtildi. Olay yerinde yaralılar olduğu belirtildi.

Tasnim Haber Ajansı, İran İslam Devrimi'nin lideri olan Humeyni'nin anıt mezarına yapılan saldırıda saldırganlardan birinin kendini patlattığı, bir diğerinin de polisler tarafından vurularak öldürüldüğü belirtildi. Polis ayrıca olay yerinde bir kadını gözaltına aldı.

Press TV, İmam Humeyni Türbesi'ndeki saldırganlardan birinin siyanür içerek intihar ettiğini bildirdi.

İKİNCİ SALDIRI İDDİASI

Öte yandan türbede ikinci bir intihar saldırısı daha gerçekleştiği idda edildi.



 
Kaynak : Haber10.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam