İnsan beynini, elektronik devreler yardımıyla taklit edebilen çip geliştirildi.

Teknoloji 24 Temmuz 2013 02:18
A
a

İsviçre'nin Zürih Üniversitesi'nden bilim adamları yeni devrelerin, insan beynine büyüklük, hız ve enerji kullanımı bakımından benzer olduğunu belirtti

Geliştirilen nöromorfik çiplerin, beyin gibi, gerçek zamanlı bilgileri kullanabildiğini ve parçası olan elektronik devrelerin belirli eylemleri gerçekleştirebildiğini belirten araştırmacılardan Giacomo Indiveri, amaçlarının insan beynine en yakın sistemi oluşturmak yani nöronların etkilerini doğrudan çipler yardımıyla taklit etmek olduğunu vurguladı.

Indiveri, hafıza, karar alma ve karara varmayı gerektiren testlerde, geliştirilen yapay duyumsal işlemde sisteminin başarılı olduğunu ifade etti.

Daha önce, güneş çıktığında otomotik olarak tentelerin inmesi gibi, çevreye göre tepki veren elektronik bir sistemin nasıl çalıştığının bilindiğini belirten Indiveri, geliştirilen çiplerle bunun beyinde nasıl meydana geldiğini gösterdiklerine dikkati çekti.

"ÖZERK ROBOTLAR" GELİYOR

Yeni çiplerin, robotların yönlendirilmeden "özerk olarak" hareket etmesinde, daha iyi ve hızlı çalışabilen bilgisayarların üretiminde kullanılabileceği belirtildi.
 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam