İlk ders zilini Bakan Selçuk çaldı

Asayiş haber 31 Ağustos 2020 12:23
Videoyu Aç İlk ders zilini Bakan Selçuk çaldı
A
a

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Bütün il ve İlçeleri okul okul ve tek tek inceliyoruz. Böyle buruk başlamak kötü fakat başlamak güzel' dedi...

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı'nın, Türkiye genelinde uzaktan eğitim yoluyla başlatılması çerçevesinde Karaçay İlkokulu'nda düzenlenen törende Selçuk, İstiklal Marşı ve saygı duruşu sonrasında ilk ders zilini çaldı.

Selçuk, yaptığı konuşmada, "Uzaktan eğitimle başladığımız süreci, ayın 18'ine kadar böyle sürdüreceğiz. Ondan sonra 21 Eylül için ortaya çıkarılan takvimle ilgili gerekli işlemler de sürüyor" diyerek konuştu.

Selçuk, "Bu arada erişimi güç olan bazı çocuklarımız için hazırlıklarımız sürüyor. Bu hazırlıklarımızın birçok boyutu var, farklı şehirlerde değişmek üzere. Bunlardan biri de 5 binin üzerindeki EBA destek noktası çalışmamız. Bu şekilde bütün hızımızla başladık." bilgisini verdi.

'Öğrencilerin olmadığı bir sınıfta ilk kez bulunduğum için çok burukluk yaşadım'

Sınıf öğretmeni öncülüğünde 3. sınıf öğrencilerinin canlı dersine bağlanan Selçuk, ders sonrasında yaptığı açıklamada, "Öğrencilerin feryadını duymalıydınız. Bana öyle mesajlar veriyorlar ki 'Okulları açın artık' gibi bağırtı duydum oradan. Sonra kimdi o diye sordum o çocuklara" ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk, "İlk defa öğrenciler olmadan bir sınıfta bulundum. Bu inanın çok büyük bir burukluk veriyor" dedi.

Öğretmenlerin ve çocukların da birbirlerine büyük bir özlem taşıdığını anlatan Selçuk, şunları söyledi:

"Ama hep söylediğimiz şey şu, risk varsa biz yokuz. Şu anda okulların açılmamasının uygun olduğu konusunda ortak bir kanaat oluştu, uzaktan başlayalım dedik. Peki böyle devam ederken uzaktan eğitimin ilk başlarda bütün dünya ülkelerinde olduğu gibi biz de hazırlıksız yakalandık ve ilki gibi o hazırlıksızlığımız artık yok.

Ders çizelgelerimiz, EBA Televizyonu, EBA internetteki içerikler, öğretmen eğitimleri. Bunların tümünde büyük mesafe aldık. Eksiklerimiz var, tamamlamakla ilgili de büyük bir çabamız var. Bütün il ve İlçeleri tek tek, okul okul inceliyoruz. Böyle buruk başlamak kötü fakat başlamak güzel.

Öğretmen olarak benim, bir öğretmen kimliğimle öğretmenlerimizin itibarının, özlük haklarının yükselmesinin dışında hiçbir amacım olamaz. Buradan böyle sonuç çıkarılıyorsa bir zorlama vardır. Niyetim çok açık, cümlelerim açık. Biz, öğretmenimizin her türlü imkanını artırmanın peşindeyiz. Başka derdimiz yok" 

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam