İkinci el araçlarda yeni dönem başlıyor

Otomotiv 1 Eylül 2019 08:42
Videoyu Aç İkinci el araçlarda yeni dönem başlıyor
A
a

Trafik sigortası tarife uygulama esasları Eylül ayı itibariyle değişiyor. İkinci el araç alanlar önceden 15 gün satıcının sigortasını kullanabilirken, bu değişiklikten sonra yeni alıcının aracı aldığı gün sigortasını yaptırması gerekecek...

Trafik Sigortası'nda tarife uygulama esasları Eylül ayında değişecek. Bundan sonra ikinci el araç alacaklar, aracı aldığı zaman sigorta yaptırması gerekecek.

 Sigorta acentesi olarak hizmet veren Sigortacı Barış Gümüş, şunları söyledi:

"Trafik sigortasını alıcı 15 gün süreyle kullanıyordu. Şimdi de kullabiliyor ama Eylül ayı itibari ile bu 15 günlük bölümü artık kullanamayacak. Yeni alıcı anında aldığı gün sigortasını kesmek zorunda olacak. Yasa ile bu duyuruldu. Eylül itibari ile bu uygulama başlanacak.

Yeni alıcının mağdur olmaması için senelerdir böyle uygulama yapılıyordu. İnsanlar başka yerlerde noterden çıktıklarında hemen sigortalarını yaptırmıyor, aldıkları kişinin sigortalarını kullanabiliyorlardı. Bu alıcılar için bir avantaj ama satıcılar için dezavantaj oluşturdu. Dolayısı ile de devlet ve hazine yeni bir düzenleme ile alıcıların artık sigortalarını hemen kesmesini sağlayacak"

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam