EN UCUZ BİLET 70 LİRA, EN PAHALI BİLET 85 TL OLACAK
İstanbul Ankara arasındaki Yüksek Hızlı Tren'deki en ucuz bilet fiyatı 70 lira olarak belirlendi. Biletler, 4 ayrı sınıfta olacak, ekonomi-yemeksiz, ekonomi-yemekli, business-yemeksiz ve business-yemekli. Yetkililer ekonomi yemeklinin bilet fiyatının 85 TL şeklinde ayarlandı.
TOPLAM 9 DURAK OLACAK
Toplam 533 kilometrelik Ankara-İstanbul YHT hattının 245 kilometrelik Ankara-Eskişehir bölümü 2009'da hizmete açılmıştı. Hattın tamamen hizmete girdikten sonra iki şehir arasındaki seyahat süresi ilk etapta 3,5 saate, kısa vadede de 3 saate düşecek. Ankara-İstanbul YHT hattında ilk etapta Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 9 durak bulunacak.
GÜNDE 12 SEFER DÜZENLENECEK
İlk aşamada son durağın Pendik olacağı hat Söğütlüçeşme istasyonuna kadar uzatılacak. Ankara-İstanbulYHT hattı, 2015'te Marmaray'a bağlanacak ve Halkalı'ya kadar ulaşacak. Hatta ilk etapta 6 gidiş 6 geliş olmak üzere günlük karşılıklı 12 sefer düzenlenecek. Marmaray'a bağlandıktan sonra her 15 dakika ya da yarım saatte bir sefer gerçekleştirilecek.
4 MİLYAR DOLARA MAL OLDU
Hatta 755 sanat yapısı inşa edildi. Köseköy-Gebze arasındaki bölüm 150 milyon avroluk AB hibesi ile yapıldı. Hattın 4 milyar dolar olan maliyetinin 2 milyar doları krediden oluştu.
Kaynak : Hürriyet
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Yaşar Sol Hayatını Kaybetti!..
Yeşilay’dan Hitit TV Net’e Ziyaret!
"Çorum’da Provokatif Paylaşımlara G…
Kırkdilim Tünelleri Trafiğe Açıldı!
Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı Resmi…
"Çorum’da Araç Sayısı 227 Bini Geçt…
Okullarda ve Çevresinde Alınacak Gü…
Dr. Süleyman Basa’dan "Sosyal Medya…
WHATSAPP’ta Okul Saldırısı Paylaşım…
Çorum’a Dev Proje / Teras Bahçe Ge…
Çorum’da İUP Kapsamında 200 Kişiye…
Hasan Karaoğlu Çorum Protokolüne Va…
Kahramanmaraş’ta Okula Silahlı Sald…
Çorum’da Öğretmen Sendikalarından İ…
"Çimento Arazisindeki Arsalar 21 Ni…
“Çorum Dahil 12 İlde Doktorlara FET…
Çorum - Kırkdilim Tünelleri Açılışa…
Hitit TV Net ve Çorum İl Sağlık Müd…
Çorum’da bıçaklı kavgada 2 genç yar…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET