HDP'li Kürkçü BBC'de çareyi kem küme yaparak atlattı

Dünya 8 Ağustos 2015 10:32
Videoyu Aç HDP'li Kürkçü BBC'de çareyi kem küme  yaparak atlattı
A
a

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin 'Hard Talk' programına konuk olan HDP'li Ertuğrul Kürkçü, program sunucusu Zeinab Badawi'nin 'PKK'nın terör eylemlerini kınamayacak mısınız?' sorusu karşısında kıvırmayı seçti.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin tüm dünyaya yayın yapan BBC World televizyonundaki bir programa konuk olan HDP'li Ertuğrul Kürkçü, kendisine sorulan sorular karşısında soğuk terler döktü. BBC World spikeri Zeinab Badawi'nin canlı yayında ağırladığı Kürkçü'ye 'HDP, Türkiye'deki şiddetin durması için ne yapıyor?' sorusunu yönelten Badawi, Kürkçü'yü PKK'nın eylemlerini 'kınamamakla' suçladı. Sorularına net bir cevap alamayan Badawi, kaçamak cevaplar karşısında konuyu değiştirmek zorunda kaldı.

 

PKK İLE BAĞINIZ VAR MI?

 

Badawi, Kürkçü'nün demokrasi konulu uzun açıklamalarının ardından, 'Türkiye partisi olduğunuzu iddia ediyorsunuz. Türkiye'nin ve ABD'nin terör listesine koyduğu PKK ile bağlantınız nedir? Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda PKK'ya yönelttiği iddialar doğru mu' diye sordu. Kürkçü iddiaları kesin bir dille reddedince de konuşma tartışma halini aldı:

 

Badawi: PKK ile bir bağınız yoksa, PKK'nın son haftalarda gerçekleştirdiği terörist eylemleri kınayacak mısınız?

Kürkçü: Kınamanın ötesinde öncelikle ne olduğunu anlamamız gerekiyor. Olan 30 yıllık bir savaştır. Savaşta taraflar vardır. Biz taraflar arasında 'barış' istiyoruz. Şiddet istemiyoruz.

 

Badawi: Eğer barış istiyorsanız neden PKK'nın eylemlerini kınamıyorsunuz? PKK'nın eylemleri terör eylemi değil midir?

Kürkçü: Bizim söylediğimiz şey savaşın aleyhinde durmak, bu sadece bir tarafın sorunu değil. Türk askeri, Türk Jandarması, Türk ajanları insanlığa karşı suç işliyor.

 

Badawi: Üslere saldırmıyorlar mı? Kuzey Irak'taki PKK üslerine?

Kürkçü: Türk demokrasisi 'düzgün' bir demokrasi değil. 1980'de gerçekleştirilmiş askeri vesayetin anayasası. Bu anayasayla demokratik çözümden bahsetmek zor. Bizim amacımız süreci 'normalleştirmek' ve 'görüşmelerin' önünü açmak.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

Çorum'un En Güvenilir Siyasetcisi Kim?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam