Grip için acile değil aile hekimine gidin!

Asayiş haber 6 Ocak 2020 17:38
Videoyu Aç Grip için acile değil aile hekimine gidin!
A
a

Sağlık Bakanlığı'ndan grip uyarısı! Sağlık Bakanlığı'nca, üst solunum yolu enfeksiyonlarının mevsimsel artışının geçen yıllarla benzer oranda seyrettiği halde, Kasım ve Aralık aylarında acil servislere başvuru sayılarında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 10'luk bir artış tespit edildiği belirtilerek, "Grip ve benzeri üst solunum yolu hastalıklarına neden oluyor...


Sağlık Bakanlığı: Grip için acile değil aile hekimine gidilmeli
 

Sağlık Bakanlığı tarafından, grip vakasının mevsimsel artışı çerçevesinde, acil servise başvurularda yükselme olduğu, vatandaşlardan grip için önce aile hekimlerine müracaat etmeleri istendi.

Bakanlık yatığı açıklamada, grip vakalarının takip edildiğini belirtti.

Türkiye'de H1N1 ve influenza B virüslerinin de olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Üst solunum yolu rahatsızlığıyla başvuruda bulunan kişilerin eylülden şimdiye kadar numunelerinde, influenza virüsü tespit edilenlerin oranı yüzde 15'dir. Rhinovirüs ve parainfluenza virüsü gibi virüslerin de etkin olduğu görülmektedir" değerlendirmesi yapıldı.

Geçen yıl salgın olan H1N1 virüsünün, domuz gribi olarak tanımlanmadığı ve mevsimsel grip arasında yer aldığı belirtildi.

"Üst solunum yolu enfeksiyonlarının mevsimden dolayı artışı geçen yıllarla benzer oranda fakat ülke genelinde acil servislere gelen kişi sayısında artış var. Grip ve benzeri üst solunum yolu hastalıklarında vatandaşların ilk acil servislere değil, aile hekimine gitmesi  gerekiyor."

Mevsimsel grip hastalığının tedavi edilmesinde antibiyotiklerin gelişigüzel kullanılmaması gerektiği, üst solunum yolu enfeksiyonu bulunan kişilerin hekim kontrolünün ardından gerekirse hekim tarafından reçete yazılan ilaçların kullanılması gerektiği ifade edildi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam