Gözler bugün Kabine toplantısında

ÇORUM 9 Haziran 2020 13:09
Videoyu Aç Gözler bugün Kabine toplantısında
A
a

Korona salgını nedeniyle dokuz defa dijital olarak toplanan ve geçtiğimiz perşembe günü yapılması planlanan kabine toplantısı uzun aradan sonra ilk defa yüz yüze yapılacak.65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kalkıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak!.Kabine toplantısı yüz yüze yapılacak: Düğünler için karar alınması bekleniyor...


Toplantıda, 18-65 yaş için uygulanan sokağa çıkma yasağının kalkması ve düğünler konusunda bir karar alınması bekleniyor.

Kabinede 15 büyükşehirde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının kalkması, 65 yaş üstü ve 18 yaş altına gelen kısıtlamaların kontrollü olarak ay sonuna kadar sonlanması kararının alınması bekleniyor. Suriye ve Libya'daki son gelişmelerle ilgili de Erdoğan'a bilgilendirme yapılacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Koca ve İçişleri Bakanı Soylu da koronavirüsle mücadele çalışmaları hakkında brifing verecek. Kabinede, 1 Haziran'da başlatılan ve 9 günü arkasında bırakan normalleşme dönemi değerlendirilecek. Vaka sayısındaki azalma eğrisinin ele alınacağı toplantıda, vaka sayısı ve Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda 15 büyükşehirde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarının da, sosyal mesafe ve tedbirlere uymakla sonlandırılması planlanıyor.

Ağustos ayında başlaması planlanan genç çiftlerin düğün sezonuyla ilgili kararın da toplantıda alınması bekleniyor. Sezonun başlaması halinde düğünler yüzde 25 kapasiteyle, ateş ölçümü yapılarak gerçekleşecek. Ekonomide yaşanan son gelişmeler, ekonomik destek paketleri, normalleşme takviminde kısa vadede uygulamaya konulacak düzenlemeler ile ilgili de değerlendirmeler yapılacak.

Kabinede, Libya ve Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri de ele alınacak. Erdoğan'ın Libya diplomasisi ile ilgili kabineye bilgi vermesi bekleniyor. Bakan Soylu, yurtiçinde ve yurtdışında yürütülen terörle mücadele operasyonları ile ilgili sunum yapacak.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam